X

O Ριχάρδος Λαμπίρης νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ

Η παραίτηση Λεούση και οι φήμες διασύνδεσης της με τις εξελίξεις στο Ελληνικό. Ποιός είναι ο νέος επικεφαλής του Ταμείου.

Ant1news

«Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) ανακοίνωσε την αποδοχή της παραίτησης για προσωπικούς λόγους, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Αντωνίου Λεούση, με ισχύ από 15 Οκτωβρίου 2017», ανάβοντας «φωτιές» καθώς πολλοί συνέδεσαν την αποχώρηση Λεούση με τις «αναμενόμενες» αποφάσεις του ΚΑΣ και τις εξελίξεις για την επένδυση στο Ελληνικό, δεδομένου ότι η πρώην σύζυγος του είναι κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας που θα «τρέξει» την επένδυση.

Ωστόσο, καλά γνωρίζοντες αναφέρουν ότι η παραίτηση του κ. Λεούση έχει να κάνει με σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και επουδενί με την δραστηριότητα της πρώην συζύγου του.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ ευχαριστεί τον κ. Λεούση για τη συμβολή του στην πορεία του ΤΑΙΠΕΔ τα τελευταία 2 χρόνια.

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει ο κ. Ριχάρδος Αντώνιος Λαμπίρης", αναφέρει η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι "η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και επιλογής του CEO (σημ: Διευθύνοντος Συμβούλου) διεξήχθη σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία διεθνούς κύρους. Το Διοικητικό Συμβούλιο διενήργησε συνεντεύξεις και αξιολόγησε τους υποψήφιους με βάση τα απαιτούμενα κριτήρια όπως αυτά προσδιορίζονταν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Τελικός υποψήφιος αναδείχθηκε ο κ. Λαμπίρης με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ».

Ποιός είναι ο Ριχάρδος Λαμπίρης

Ο κ. Λαμπίρης γεννήθηκε το 1975. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Sussex και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου MSc. in Project Management από το Πανεπιστήμιο του Birmingham. Είναι επίσης κάτοχος MSc. in International Trade, Transport and Finance από το City University στην Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί ως μηχανολόγος στην Rockwell Golde και έχει μακρά εμπειρία στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική καλύπτοντας τόσο τις αγορές της Ελλάδος όσο και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε οργανισμούς όπως η EFG Telesis Finance και η HSBC Bank plc. Από το 2006 διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επικεφαλής του τμήματος Εξαγορών και Συγχωνεύσεων της HSBC Bank plc για την Ελλάδα και Κύπρο, με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις.

O κ. Λαμπίρης αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 16 Οκτωβρίου 2017.