X

Δραγασάκης: είμαστε υπέρ των επενδύσεων αλλά όχι με λογική Φαρ Ουέστ

Τι είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης για την επένδυση στο Ελληνικό. Δεσμεύθηκε ότι θα δοθεί και φέτος κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες.

Ant1news

Υπέρ των επενδύσεων, αλλά όχι με λογική εποχής Φαρ Ουέστ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Ενδιαφερόμαστε να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό με όρους διασφάλισης δικαίου», είπε συγκεκριμένα για την επένδυση στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, «η απόφαση του ΚΑΣ είναι συμβατή με τις δεσμεύσεις όπως και η απόφαση για τα δασικά ανοίγει το δρόμο να προχωρήσει η επένδυση»

«Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να θάψουμε τα αρχαία, αλλά ούτε και να γίνει η Ελλάδα εκθετήριο αρχαίων» ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε σε διαρκή επαφή με τους ενδιαφερόμενους. θα κάνουμε ότι πρέπει με όρους νομιμότητας». Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ακόμη ότι «ήταν γνωστό στους θεσμούς ότι υπάρχουν αρχαία και εντοπίζονται όταν αλλάζουν οι όροι χρήσης γης».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «μέχρι το Eurogroup στις αρχές Νοεμβρίου έχουμε αυτοδεσμευθεί για ολοκλήρωση του 80% της αξιολόγησης και έως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί».

«Στόχος είναι έως τον Ιούνιο να έχουν ολοκληρωθεί όλα» συμπλήρωσε.

«Οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα.Χρειάζεται όμως να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με τα "κόκκινα" δάνεια για να δοθούν νέα δάνεια στην οικονομία» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τόνισε πως «θα δοθεί από το πλεόνασμα μέρισμα στην κοινωνία, αποσαφηνίζοντας ότι το κοινωνικό μέρισμα μπορεί να υπερβεί τα 800 εκ. ευρώ αν συμφωνήσουν οι θεσμοί.