X

Αυτές είναι οι “αιματοβαμμένες” επιστολές του Λεμπιδάκη

Οι επιστολές αυτές γράφτηκαν από τον ίδιο και σφραγίστηκαν με το… αίμα του! Διαβάστε το περιεχόμενό τους...

Ant1news

Το περιεχόμενο των επιστολών του Μιχάλη Λεμπιδάκη, τις οποίες έστειλε κατά την εξάμηνη κράτησή του στην οικογένειά του, έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας.

Οι επιστολές αυτές, οι οποίες βρίσκονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, γράφτηκαν από τον ίδιο και «υπογράφηκαν» με το… αίμα του!

Πρόκειται για επιστολές, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πατρίς», στις οποίες ο επιχειρηματίας περιγράφει τις συνθήκες που βίωνε.

«Έχω φτάσει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής και αρχίζει η τρέλα» αναφέρει ο ίδιος, ενώ σε άλλη του επιστολή γράφει: «Οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν»!

Μέσα από τις εν λόγω επιστολές του Μιχάλη Λεμπιδάκη γίνεται αντιληπτή η δύναμή του, η ευγένεια και το ήθος του, αλλά και η πρόθεσή του να μην πανικοβάλει τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Διαβάστε τις τρεις επιστολές του:

- Η πρώτη επιστολή:

«Μάνο μου, Σε παρακαλώ δώσε αυτό το σημείωμα στα χέρια του πατέρα μου. Αν λείπεις, παρακαλώ να το δώσει η Χρύσα και γύρισε να μας βοηθήσεις. Σ’ ευχαριστώ Μιχάλης».

 

- Η δεύτερη επιστολή:

«Αγαπημένε μου πατέρα, καταλαβαίνω τον πόνο και την αγωνία όλων σας. Όμως μετά από 24 μέρες στην απομόνωση έχω φτάσει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής και αρχίζει η τρέλα. Μην με αφήσετε άλλο εδώ σας εκλιπαρώ. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας, δώστε μια λύση γιατί δεν αντέχω άλλο. Ξέρω πως δεν έχουμε ούτε κατά διάνοια τα υπέρογκα ποσά που ακούω πως ζητάνε, αλλά να βρεθεί κάτι που κι εσείς μπορείτε και θα είναι και γι’ αυτούς αποδεκτό. Γρήγορα σας παρακαλώ γιατί κάθε μέρα που περνά, ίσως φέρει κινδύνους που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μην αφήσετε την αστυνομία να δυσχεράνει τη «συναλλαγή».

Και προς Θεού μη βάλετε κοριούς ή πλαστά γιατί τότε θα κινδυνεύσει η ζωή μου. Για να υπάρξει μυστική επαφή χωρίς να παρεισφρήσει η Αστυνομία, χρησιμοποιήστε το κινητό του (αναφέρεται όνομα φίλου του). Συνθηματικό «Α.Β» Είδα σήμερα τον πρώτο γύρο γαλλικών εκλογών, Μακρόν και Λεπέν. Ο Θεός να δίδει κουράγιο σε όλους μας. Ελπίζω να είστε καλά, όσο γίνεται, πέστε στην Κατερίνα μου, τα παιδιά, τη μαμά και το Μανόλη πως σας αγαπώ. Μιχάλης 23/4/2017».

- Η τρίτη επιστολή:

 

«Αγαπημένοι μου γονείς, Κατερινούλα, παιδιά μου, Μανόλη, Είμαι ζωντανός, τρέφομαι καλά, όμως οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν. Με ρωτάνε αν έλαβα το μήνυμα του H… Δε θυμάμαι σε ποιο μήνυμα αναφέρεστε. Περάσαμε θαυμάσια το προηγούμενο Πα/Σα/Κο/ στο Montabaur με την Κατερίνα, στη γιορτή για τα 50 χρόνια, με τους 100 περ. καλεσμένους των 4 φίλων που γιόρταζαν. Το μινωικό κόσμημα φαίνεται να άρεσε στη γυναίκα του… Παρακαλώ, αν μπορείτε κάντε λίγο γρήγορα. Μου λένε, να μην κάνετε πολλές διαπραγματεύσεις κι άλλα «κόλπα». Πειστήρια θα πάρετε ακόμα μια φορά μόνο. Οι άνθρωποι που είναι εδώ που με κρατάνε, μου φέρονται καλά. Μη γίνει κάποιο λάθος παρακαλώ. Να θυμάστε συνθηματικό Α.Β. Σας αγαπώ πολύ και σας ευχαριστώ. Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, την αγωνία και τις δυσκολίες σας».

 

- Η τέταρτη επιστολή:

 

Επιστολή στη γυναίκα του, στις 22/8/17:

"Κατερινούλα μου, δεν ξέρω αν έφτασε στα χέρια σου κάποιο από τα μηνύματα που έχω παρακαλέσει να σου στείλουν. Φοβάμαι πως όχι. Θέλω να σου πω πως αυτούς τους 5 μήνες ο μεγαλύτερος πόνος για μένα ήταν η έλλειψη σου, η μεγαλύτερη έγνοια μου ήταν η αγωνία και η θλίψη σου. Ένοιωσα για σένα τόσο μεγάλη ανάγκη, λες και τα …7χρονια που είμαστε μαζί έχουμε γίνει ΕΝΑ. Μετάνιωσα για τις φορές που δε ρουφούσα την τρυφερότητα και την αγάπη που μου έδινες τόσο απλόχερα απ΄την όμορφη σου καρδιά. Πιστεύω πως γρήγορα θα είμαστε πάλι μαζί, να γιατρέψουμε τις πληγές μας και να ζήσουμε όμορφα, πιο ερωτευμένοι από ποτέ. Σ΄ αγαπάω πιο πολύ από ποτέ, ο Μιχάλης σου".​