X

Nόμπελ Ειρήνης στην Διεθνή Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων

Επηρεασμένη προφανώς απο τις ...προσπάθειες και τις απειλές του Κιμ Γιονγκ Ούν η Επιτροπή.

Ant1news

Στη Διεθνή Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Οπλων (ICAN) απονέμεται το φετινό βραβείο Νομπελ Ειρήνης από τη Νορβηγική Επιτροπή των βραβείων.

Προφανώς, η Επιτροπή επηρεάστηκε απο τις προσπάθειες και τις ...απειλές του Κιμ Γιονγκ Ούν αναφορικά με την κατοχή και την απειλούμενη χρήση πυρηνικών όπλων, αλλά και τις ...προειδοποιήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για αντίποινα.

Άλλωστε, όπως αναφέρει και η ίδια, "ζούμε σε έναν κόσμο που ο κίνδυνος χρήσης πυρηνικών όπλων είμαι μεγαλύτερος απο ποτέ".

Ανάμεσα στα φαβορί για το Νομπέλ Ειρήνης για το 2017 ήταν όπως και πέρυσι ο Πάπας Φραγκίσκος, η Αγκελα Μέρκελ, η εθελοντική ομάδα Λευκά Κράνη στη Συρία καθώς και οι "αρχιτέκτονες" της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν, δηλαδή η Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Ιρανός ομόλογός της.

Υποψήφιος ήταν και ο Τούρκος δημοσιογράφος και επικεφαλής της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», Τζαν Ντουντάρ που το 2015 συνελήφθη με τις κατηγορίες της κατασκοπείας και της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η λίστα με τις υποψηφιότητες παρέμεινε κρυφή μέχρι την τελευταία στιγμή, με την επιτροπή των βραβείων να αναφέρει απλά πως περιλαμβάνει 318 υποψηφίους.