X

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις μέσα από τις επιστολές των απαγωγέων του Λεμπιδάκη

Τμήματα από δυο νέες επιστολές στο «φως» της δημοσιότητας. Μαραθώνιες οι απολογίες των συλληφθέντων. Απειλές ζωής για να μην σπάσει η ομερτά.

Ant1news

Τμήματα από δυο νέες επιστολές των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και περιέχουν απειλές και οδηγίες των απαγωγέων προς την οικογένεια, ώστε να επισπευστεί η διαδικασία παράδοσης των λύτρων, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα καθοριζόταν το τελικό ποσό, από πλευράς οικογένειας.

Σύμφωνα με το bloko.gr, στην πρώτη επιστολή είναι εμφανές πως οι δράστες έχουν αντιληφθεί πως υπάρχει γύρω τους αστυνομικός κλοιός.

«Γιάννη και Μάνο Λεμπιδάκη, έχετε καταλάβει λάθος τα μηνύματα που λάβατε με τα δύο βίντεο και επιστολές.

Οι σύμβουλοι σας ιδιωτικοί και δημόσιοι νομίζουν  ότι παρακολουθώντας τους Μυλοποταμίτες και τους υπολοίπους γνωστούς, θα φτάσουν στην δική τους επιτυχία, κάποιοι για τα γαλόνια τους, και κάποιοι για τα λεφτά που τους πληρώνετε.

Προσπαθήστε να δώσετε την τελευταία εξήγηση για τις ανεργίες σας στον Μιχάλη για να φύγει ήσυχος και ανακουφισμένος ότι προσπαθήσατε αλλά φταίνε οι άκαμπτοι και στυγνοί απαγωγείς του».

Η δεύτερη επιστολή αφορά τα λύτρα και μοιάζει με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

«Θα δημοσιεύεστε στην εφημερίδα Κρητικές αγγελίες στο φύλο δημοσίευσης που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα 11-9-2017 την εξής αγγελία: Πωλείται στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου μεγάλος επαγγελματικός βιοτεχνικός χώρος 3000τ.μ. κτισμένος σε 10.000 τ.μ. οικοπεδική έκταση. Κατάλληλος για πολλές χρήσεις. Τιμή πώλησης ανάλογη με την μοναδικότητα του. Τηλέφωνα επικοινωνίας 69...69...69.

Στα τηλέφωνα επικοινωνίας θα βάλετε 3 νέες συνδέσεις, νούμερα κινητών τηλεφώνων με την σειρά που σας λέμε. Στο πρώτο νούμερο θα απαντά η σύζυγος Κατερίνα, στο δεύτερο ο αδελφός Μανώλης και στο τρίτο ο πατέρας Γιάννης.

Τα τρία αυτά νούμερα θα είναι μόνο γνωστά στους τρεις σας και σε εμάς, αν τα μάθουν οι γνωστοί σωτήρες σας, θα μάθετε ότι δεν θα μπορέσουν να σας προστατέψουν, και θα το μάθετε με οδυνηρό τρόπο.

Η δημοσίευση αυτή αν καταχωρηθεί όπως ακριβώς σας την υποδείξαμε θα σημαίνει για εμάς ότι θα έπεται νέο μας μήνυμα για τον τρόπο παράδοσης των χρημάτων. Αν δεν δημοσιευτεί η αγγελία θα κλείσετε τον κύκλο επικοινωνίας και θα περιμένετε το τελευταίο μήνυμα για τον επίλογο.

Η τελευταία κίνηση στην σκακιέρα είναι στην δική σας πλευρά.

Περιμένουμε να δούμε την ψυχραιμία σας».

 

Απειλές για ομερτά

Μαραθώνιες είναι οι απολογίες των επτά συλληφθέντων στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι οδηγήθηκαν το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Μέχρι τις 6 το απόγευμα οι πέντε από τους επτά είχαν απολογηθεί, ενώ κάποιοι από τους κατηγορούμενους υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της απολογίας τους ότι απειλείται η ζωή των ίδιων, καθώς και των οικογενειών τους και ότι γι' αυτό το λόγο δεν μπορούν να κατονομάσουν τον εγκέφαλο της απαγωγής, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Ο δικηγόρος κ. Περράκης δύο εκ των κατηγορουμένων -του 23χρονου και του ιδιοκτήτη ξυλουργείου - δήλωσε χαρακτηριστικά « είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτοί που οργάνωσαν, σχεδίασαν και εξετέλεσαν την απαγωγή δεν βρίσκονται στο δικαστικό μέγαρο».

Με τη δήλωσή του που έγινε πριν απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι αφήνει να εννοηθεί ότι οι συλληφθέντες δεν αποτελούν το στενό πυρήνα που βρίσκεται πίσω από την απαγωγή Λεμπιδάκη όπως έχει ανακοινωθεί επισήμως μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε, η αποκάλυψη από τον δημοσιογράφο, Μανόλη Αργυράκη, ο οποίος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μετέδωσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, υπάρχουν ακόμα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, οι οποίοι παραμένουν ελεύθεροι και απειλούν τους συλληφθέντες ότι αν ανοίξουν το στόμα τους θα κινδυνεύσει τόσο η ζωή τους, όσο και οι ζωές μελών της οικογένειας τους.