X

Συνεχίζεται ο “Ιερός πόλεμος” για την αλλαγή φύλου

Τη Δευτέρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συζήτηση στην Ολομέλεια για το επίμαχο νομοσχέδιο. Τι στάση θα κρατήσουν τα κόμματα.

Ant1news

Συνεχίζεται ο «Ιερός πόλεμος» ανάμεσα στην Εκκλησία και την Κυβέρνηση, με κύριο σημείο τριβής το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, αλλά και τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους. 

«Οι απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας που κατατίθενται στη δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές», σχολίαζαν από το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις της Ιεράς Συνόδου και του Αγίου Όρους για το νομοσχέδιο της ταυτότητας φύλου.

«Η κυβέρνηση με παρρησία και πάντοτε μέσα από το διάλογο συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές. 

Πάντως, πηγές του Μαξίμου σχολιάζοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τόνιζαν ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.

Από την πλευρά της, χθες η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωση της, αλλά και η κοινότητα του Αγίου Όρους με επιστολή της, ζητούσαν επιτακτικά την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου. 

Τη Δευτέρα στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο

Τη Δευτέρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συζήτηση στην Ολομέλεια για το επίμαχο νομοσχέδιο της αλλαγής ταυτότητας φύλου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής υπέρμαχοι και επικριτές θα βρεθούν ενώπιος-ενωπίω σε μία μαραθώνια, όπως προέβλεψε, συνεδρίαση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν ναι σε ολόκληρο το νομοσχέδιο ακόμα και για τα 15 έτη με μόνη ίσως διαφοροποίηση αυτή της βουλευτή Πειραιά, Γεωργίας Γεννιά οι οποία εξέφρασε επιφυλάξεις.

 Η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ότι καταθέσει δική της πρόταση. Ναι θα ψηφίσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Με εντελώς διαφορετικές αφετηρίες και σκεπτικό,  ΟΧΙ θα πουν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, ΝΑΙ λένε οι βουλευτές του Ποταμιού.

Αν και η κεντρική θέση των ΑΝΕΛ είναι όχι μόνο στο άρθρο για την αλλαγή στα 15, Δημήτρης Καμμένος και Κώστας Ζουράρις διαφοροποιούνται και από την γραμμή και μεταξύ τους. ΟΧΙ, αναμένεται να πει και η 'Ένωση Κεντρώων.