X

Η “σούπερ” γιαγιά που κάνει “παρά πέντε” (βίντεο)

Ατρόμητη πετά στους ουρανούς, η γιαγιά που κοντεύει να κλείσει τα 70 της χρόνια.

Ant1news

Είναι σχεδόν 70 χρονών και το παρατσούκλι της είναι «Ιπτάμενη γιαγιά», αφού έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης  για τους αθλητές του «παρά πέντε», το οποίο η ίδια ξεκίνησε στα 59 της χρόνια.

Η Λι Τζιαξίν (Li Jiaxin) γεννήθηκε το 1949 και πήρε σύνταξη στα 55 της χρόνια, το 2004. Ο άνδρας της πέθανε, η κόρη της έφυγε από την πόλη της κι έτσι έμεινε μόνη της.

Κάποια φίλη της που είδε πόσο μόνη της ήταν την προκάλεσε να δοκιμάσει κάποιες δραστηριότητες. Μετά από λίγο καιρό η Λι έκανε ράφτινγκ, ποδήλατο στο βουνό, ακόμα και χειμερινό κολύμπι.

Τα χρόνια που πέρασε κάνοντας όλες τις παραπάνω δραστηριότητες της χάρισαν υγεία κι έτσι σπάνια πλέον αρρωσταίνει.

Όταν, το 2008, είδε κάποιους να κάνουν παρά πέντε, γοητεύτηκε από το άθλημα που νικά τη βαρύτητα και ξόδεψε σχεδόν 4.500 δολάρια για να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αλεξίπτωτο.

Ξεκίνησε προπονήσεις, με τη βοήθεια επαγγελματία προπονητή και άρχισε να πέφτει από μικρά ύψη. Όταν όμως «άνοιξε τα φτερά» της πέταξε και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, χωρίς να χάσει την ισορροπία της και έπειτα χωρίς να μπορέσει να σταματήσει το άθλημα.

Η Λι είναι η γηραιότερη αθλήτρια παρά πέντε στην Ασία.

«Είμαι πολύ τυχερή που μπορώ να περνώ τόσο καλά σε τόσο μεγάλη ηλικία», δήλωσε η ίδια, σημειώνοντας πως «όταν ήμουν νέα δεν έκανα όλα αυτά που ήθελα να κάνω. Τώρα είμαι μεγάλη και όσο η υγεία μου το επιτρέπει, θα συνεχίσω να το κάνω. Πολλοί λένε ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω, επειδή είμαι πολύ μεγάλη. ‘Θέλεις να πας στον ουρανό;’, με ρωτούσαν. ‘Ναι, θέλω να πετάξω στον ουρανό’,τους απαντούσα», δήλωσε η 70χρονη.