X

Μητέρα Χριστόφορου στον ΑΝΤ1: είναι πιο πεισματάρης από όλους (βίντεο)

Συγκλονίζει η μάχη που δίνει το 5χρονο αγόρι. Σοκάρει ακόμα και ευχάριστα η μητέρα του, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Ant1news

Σε νοσοκομείο του Μεξικού βρίσκεται ο 5χρονος Χριστόφορος, που πάσχει από σπάνια μορφή παιδικού καρκίνου.

Το παιδί ταξίδεψε μέχρι τη Λατινική Αμερική, καθώς εκεί υπάρχει νοσοκομείο στο οποίο μπορεί να υποβληθεί στη θεραπεία, η οποία δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

«Δεδομένων των συνθηκών είναι καλά», δήλωσε η μητέρα του μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, τονίζοντας ότι ο Χριστόφορος είναι «πιο δυνατός και πεισματάρης από όλους».

«Μας δίνει μαθήματα ζωής και ελπίδας», συμπλήρωσε η Αναστασία Βασκούδη.

Όπως εξήγησε η ίδια, η ασθένεια με την οποία έχει διαγνωστεί το παιδί, (Διάχυτο Γλοίωμα Γέφυρας Εγκεφάλου, DIPG- καρκίνος εγκεφάλου), δεν χειρουργείται παγκοσμίως και η συμβατικές θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα.

 

Τα έξοδα για τη θεραπεία του ανέρχονται σε 350.000 ευρώ και όταν ξεκίνησαν για το Μεξικό είχαν καλύψει το ένα τέταρτο.

«Εξαντλήσαμε όλα τα μέσα», είπε η μητέρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «χρειαστήκαμε ένα χαρτί που να λέει ότι η περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα και δεν το πήραμε ποτέ».

 

«Στην Επιτροπή που πήγαμε για να εγκριθούν τα έξοδά μας, μας είπαν ότι θεωρούν χαμένη υπόθεση τη δική μας και δεν ενέκριναν τη χρηματοδότηση», δήλωσε η Αναστασία Βισκούδη.

«Θα γυρίσουμε μαζί με τον Χριστόφορο νικητή», διαβεβαίωσε τέλος η μητέρα του 5χρονου.

 

Για τη στήριξη της θεραπείας του Χριστόφορου υπάρχει διαθέσιμος λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς:

IBAN GR78 0171 1730 0061 7314 1772 841 BIC: PIRBGRAA

με την αιτιολογία: «ΔΩΡΕΑ».