X

“Θα σε κάψουμε ζωντανό”

Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους πέντε δράστες της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος Πακιστανού εργάτη στον Ασπρόπυργο.

Ant1news



«Θα σε κάψουμε ζωντανό» φώναζαν στον Ασφάκ Μαχμούντ, ο οποίος έπεσε, το Σάββατο, θύμα ρατσιστικής επίθεσης από φασιστική ομάδα της Γκορυτσάς στον Ασπρόπυργο.  Ο Πακιστανός εργάτης γης πήρε, την Δευτέρα, εξιτήριο από το Τζάνειο νοσοκομείο. . 

«Ο φίλος μου έτρεξε. Εμένα χτυπήσανε πολύ» είπε, σε συνέντευξη Τύπου, ο Ασφάκ Μαχμούντ, με τα σημάδια στο πρόσωπό του να μαρτυρούν την αγριότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε. 

Ο Πακιστανός εργάτης δήλωσε ότι οι πέντε δράστες που φορούσαν μαύρα και σκούρα ρούχα και κρατούσαν σιδηρογροθιές, εκτόξευσαν εναντίον του ύβρεις και απειλές.

Στη συνέντευξη Τύπου, συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητα Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ, ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος, και ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου. 

Ο κ. Κωνσταντίνου κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι υπήρξε κάλυψη στη φασιστική ομάδα από το τοπικό αστυνομικό τμήμα και τη δημοτική αρχή. Παράλληλα περιέγραψε την επίθεση που πραγματοποίησε η ίδια ομάδα στις 17 Ιούνιου σε βάρος αντιφασιστικής πορείας.

Αναζητούνται οι δράστες 

Το θύμα έχει αναγνωρίσει σε φωτογραφίες δύο από τους δράστες. Ο ένας ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες είναι 17χρονος Ρωσοπόντιος, που συμμετείχε σε επίθεση ακροδεξιών στην αντιφασιστική κινητοποίηση του Ιουνίου. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας,  «οι δράστες αυτών των επιθέσεων δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. Έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στην Αστυνομία, ώστε οι δράστες να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν. Αλλά και αυτοί που τους υποστηρίζουν έχουν τεράστια ευθύνη».