X

Σταθάκης: ξεμπλοκάρει η κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος

Την αισιοδοξία του ότι ο διάλογος με την Black Rock θα καταλήξει θετικά, εξέφρασε ο Υπουργός, χαρακτηρίζοντας τους χειρισμούς της ΝΔ, τραγωδία.

Ant1news

Αισιόδοξος ότι ο διάλογος με την Black Rock θα καταλήξει θετικά και θα υπογραφεί το σύμφωνο συνεργασίας για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφρασε την απορία του για την κριτική που ασκεί η ΝΔ που επί 8 χρόνια, όπως είπε, η επένδυση της Black Rock ήταν στα αζήτητα.

«Ήταν για τραγωδία η εμπειρία από την ΝΔ, αφού δυο φορές απορρίφθηκε ο φάκελος που αφορούσε την επένδυση από το Συμβούλιο της Επικρατείας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το ΚΑΣ ξεμπλόκαρε την επένδυση και πως το προεδρικό διάταγμα είναι έτοιμο να αποσταλεί στο ΣτΕ.

Έκανε γνωστό πως ο διάλογος βρίσκεται σε εξέλιξη και πως σε εκκρεμότητα είναι ένα-δυο νομικά θέματα που έχει εκφράσει αντιρρήσεις η εταιρία.

«Νομίζω ότι γρήγορα το θέμα θα καταλήξει θετικά, αφού εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε το έχουμε κάνει σωστά και καλά», είπε.

 Σε ότι αφορά στο σύμφωνο συνεργασίας, υποστήριξε πως με βάση τα αντισταθμιστικά οφέλη που προβλέπονται, στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να πληρώσει την απαλλοτρίωση του χώρου, να αναδείξει τον αρχαιολογικό χώρο και να αναβαθμίσει τον χώρο πρασίνου.

Ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ακόμη πως αυξάνονται από 80 σε 100 οι δόσεις για την εξόφληση των προστίμων για τα αυθαίρετα.