X

El Pais: “Kolotumba” α λα Τσίπρα έκανε ο πρόεδρος της Καταλονίας

Πολιτική κόντρα ξέσπασε με αφορμή το άρθρο της El Pais που συσχετίζει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα με αυτές του Πουτζντεμόν. "Χαμός" και στα social media.

Ant1news

O όρος «κωλοτούμπα» που χρησιμοποιήθηκε από την αντιπολίτευση για να καυτηριάσει την αλλαγή στάσης του Αλέξη Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα αλλά και την υπερψήφιση των μνημονίων φαίνεται πως μπήκε πλέον στα λεξικά των ευρωπαϊκών χωρών αλλά και στις Βρυξέλλες.

Σε άρθρο της μάλιστα η Ισπανική El Pais αναφέρεται σε «κωλοτούμπα» του Προέδρου της Καταλονίας ο οποίος φρέναρε την ανεξαρτητοποίηση παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εξηγώντας μάλιστα και από που προέρχεται ο όρος.

«Κωλοτούμπα είναι ένας ελληνικός πολιτικός όρος που σημαίνει να γυρνάς ή να περιστρέφεσαι 180 μοίρες. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον έκανε γνωστό μετά την ανακοίνωση ενός δημοψηφίσματος για τη διάσωση της χώρας του, για να καταλήξει κάνοντας το αντίθετο από αυτό που οι πολίτες ζήτησαν. Ο Τσίπρας ζήτησε μια Τρίτη διάσωση παρά την απόρριψη των Ελλήνων» γράφει χαρακτηριστικά η El Pais. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την El Pais ο όρος «κωλοτούμπα» έχει περάσει και στο λεξιλόγιο των γραφειοκρατών των Βρυξελλών. 

Όπως είναι φυσικό ακολούθησε πάρτι στα social media…