X

Τα πρώτα στοιχεία για τους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου

Που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ. Ποια νομική υπόθεση απασχολούσε τον γνωστό ποινικολόγο. Γιατί οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Ant1news

Σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου έχει στην διάθεση της η ΕΛΑΣ, η οποία πάντως έχει αποκλείσει προς το παρόν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.

Οι δυο δράστες, ηλικίας 30-40 ετών, φαίνεται να είχαν ραντεβού με το θύμα, να ανέμεναν για αρκετή ώρα στον προθάλαμο του γραφείου του και να είχαν σχετική συζήτηση με κάποιον συνεργάτη του άτυχου δικηγόρου.

 Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ανέφερε στους αστυνομικούς ότι για πρώτη φόρα έβλεπε τα δύο άτομα, τα οποία πιθανόν είχαν κλείσει ραντεβού με το θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο δολοφόνοι πριν τον πυροβολήσουν είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του, όπου φέρεται να υπήρξε κάποιο θέμα τριβής, κι ακολούθως να τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

Από την πρώτη εξέταση που έκανε ο ιατροδικαστής στο θύμα, φαίνεται ότι έχει δεχτεί μία μόνο σφαίρα στον θώρακα, ενώ σήμερα θα γίνει η νεκροτομή. Στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας, που σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, ή οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία.

 

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή και του αρχείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες μπορεί να είχαν κλείσει ραντεβού μαζί του -κάτι που δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι αργά τη νύχτα- και εμφανίστηκαν ως πελάτες στο γραφείο.

Σύμφωνα με αναφορές, λίγες ώρες νωρίτερα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε συνάντηση στις φυλακές Κορυδαλλού με πελάτες του για υπόθεση μικρού ποινικού ενδιαφέροντος, με κατηγορούμενους τρεις νεαρούς, η οποία υπόθεση θα εκδικαζόταν την Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι το θύμα της δολοφονικής επίθεσης χειριζόταν τμήμα της υπόθεσης, με την απόπειρα δολοφονίας -το 2014- σε βάρος άλλου δικηγόρου για την οποία είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί σεσημασμένοι για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες.

 

Συνεργάτες του μιλούν για «έναν εξαιρετικό νομικό που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του κι απέφευγε τις προστριβές και τις εντάσεις».

Συμπληρώνεται ότι από την πρώτη εξέταση των στοιχείων η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση από οργάνωση «αντάρτικου πόλης» και δεν υπήρξε καμιά περαιτέρω ανάμιξη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Συκλονισμένοι οι συνάδελφοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου 

Τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εκφράζουν ο συμβολαιογραφικός κόσμος και η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων. 

Την ίδια ώρα οι συνάδελφοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Θέμης Σοφός και Ελίζα Βόζεμπεργκ, δηλώνουν συγκλονισμένοι από την δολοφονία του, μιλώντας στην εκπομπή, "Καλημέρα Ελλάδα".

Σοκ και στον πολιτικό κόσμο 

Σοκ και στον πολιτικό κόσμο έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Την άφατη οδύνη του για την απώλεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την απερίφραστη καταδίκη για την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την οικογένειά του.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σε σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «η στυγνή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με θλίβει βαθύτατα. Εκτός από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ήταν φίλος μου. Οι σκέψεις μου είναι με τη μητέρα του, τη γυναίκα του, τα αδέρφια του και τα παιδιά του.  Ξέρω καλά ότι τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους. Οι Αρχές θα πρέπει να διαλευκάνουν, το ταχύτερο, αυτήν την πρωτοφανή δολοφονία. Η Νέα Δημοκρατία έχει εκφράσει - εδώ και καιρό - την έντονη ανησυχία της για την εικόνα πλήρους ανομίας, που επικρατεί ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας».  

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη.

"Η σημερινή δολοφονία του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου αποτελεί μία άνανδρη και αποτρόπαια πράξη. Τα αίτια αυτής της εγκληματικής ενέργειας πρέπει άμεσα να διερευνηθούν και οι δράστες της να συλληφθούν" τονίζει από πλευράς του το ΚΚΕ, το οποίο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

"Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών" αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.