X

Βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή του “Ρουβίκωνα” στην ισπανική πρεσβεία

Καρέ καρέ η εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο κτήριο της πρεσβείας της Ισπανίας στο κέντρο της Αθήνας.

Ant1news

Βίντεο από την εισβολή στην ισπανική πρεσβεία, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, ανέβασαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη του «Ρουβίκωνα». 

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν την κατάληψη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, σύμφωνα με σχετική ανάρτησή τους, για τη βία που ασκήθηκε κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος στην Καταλονία. 

Στο βίντεο φαίνονται τα μέλη του Ρουβίκωνα να πλησιάζουν την είσοδο της πρεσβείας που βρίσκεται επί του πεζόδρομου της Διονυσίου Αεροπαγίτου όταν ξαφνικά κάποιος φωνάζει «πάμε» ενώπιον δύο δημοτικών αστυνομικών. Τότε τα μέλη του Ρουβίκωνα τρέχουν, μπαίνουν στο κτήριο από μια πλαϊνή είσοδο και αναρτούν από την ταράτσα ένα πανό που έγραφε, στα ισπανικά, συνθήματα κατά της βίας στην Καταλονία, ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν με ανάλογο περιεχόμενο.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων της Καταλονίας, της Βασκονίας, της Ισπανίας. Στεκόμαστε ενάντια στην κρατική βία και καταστολή», κλείνει το σημερινό μήνυμά τους με το οποίο συνοδεύουν το σχετικό βίντεο.