X

Ένταση έξω από το Υπ. Δικαιοσύνης σε διαδήλωση υπέρ της Ηριάννας

Συμπλοκές ξέσπασαν όταν διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν μέλη φοιτητικών συλλόγων να επιδώσουν ψήφισμα υπέρ της αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή.

Ant1news

Με αίτημα να απελευθερωθούν εδώ και τώρα η Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μ., μέλη φοιτητικών συλλόγων διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενάντια στην απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης των δύο από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Οι φοιτητικοί Σύλλογοι Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ), Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού και Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ, θέλησαν να επιδώσουν ψήφισμα υπέρ της Ηριάννας και του Περικλή, αλλά εμποδίστηκαν από άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να ακολουθήσουν μικρής έκτασης επεισόδια.

«Η Δικαιοσύνη τελικά, κατά περιπτώσεις, δεν είναι τυφλή αλλά αλληθωρίζει» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ, κάνοντας λόγο για «ποινικοποίηση των κοινωνικών συναναστροφών και ζητάει να υπάρξει άμεσα πολιτική πρωτοβουλία για την κατάργηση του “τρομονόμου”».