X

Εισβολή του “Ρουβίκωνα” στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών

Δείτε το βίντεο με τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι με σφυριά στα χέρια προκαλούν μεγάλες ζημιές στα γραφεία του ΚΕΑΟ στην "καρδιά της Αθήνας".

Ant1news

Μεγάλες καταστροφές στα κεντρικά γραφεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) προκάλεσαν μέλη του "Ρουβίκωνα" που εισέβαλαν στο κτήριο.

Το ΚΕΑΟ στεγάζεται στην καρδιά της Αθήνας, "μια ανάσα" απο την Ομόνοια, σε κτήριο του ΙΚΑ, επί της οδού Πειραιώς 28.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τα ίδια τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης ως "αναρχική συλλογικότητα" κάνουν λόγο για "επίθεση", σε μήνυμα τους που αναρτήθηκε σε ιστότοτοπο.

Σε κείμενο τους υποστηρίζουν ότι η επίθεση αυτή, έγινε σε αντίδραση για την "βροχή" κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος οφειλετών των Ασφαλιστικών Ταμείων, με αιχμή την περίπτωση μιας 62χρονης, στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πλειστηριασμό του σπιτιού στο οποίο ζει, λόγω οφειλής δεκάδων χιλιάδων ευρώ απο ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες δεν μπόρεσε να διακανονίσει, όπως έκανε με άλλα χρέη της προς τράπεζες.

Μάλιστα, όπως στο κείμενο του "Ρουβίκωνα" τονίζεται ότι πρόκειται για πρώτη κατοικία, ένα δυάρι 64 τ.μ. καθώς κι ότι λόγω των χρεών της δεν μπορεί να πάρει την σύνταξη της.

Στην κατακλείδα του κειμένου του "Ρουβίκωνα" υπάρχει μάλιστα η "προειδοποίηση" για ανάλογες επιθέσεις στο μέλλον ενώ υπάρχει και προσκλητήριο για μιμητές αντίδρασης στο κινημα των πλειστηριασμών.