X

Θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη: συνελήφθη 30χρονος τζιχαντιστής

Ο άνδρας ομολόγησε ότι είχε πολεμήσει στη Συρία ως μαχητής του ISIS. Φρικιαστικές φωτογραφίες και βίντεο βρέθηκαν στο κινητό του.

Ant1news

Στον εισαγγελέα οδηγείται ενδεχομένως και σήμερα τζιχαντιστής περίπου 30 ετών που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη και ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους. 

Στο κινητό τηλέφωνο του  οι αστυνομικοί αντίκρισαν φρικιαστικές φωτογραφίες, αλλά και ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο ίδιος να υποβάλει σε βασανιστήρια έναν αιχμάλωτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος από την Συρία ήρθε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του τον Ιούνιο του 2016 μέσω της Λέρου, ενώ το τελευταίο διάστημα έμενε στην Θεσσαλονίκη. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι φιλοξενούνταν σε μια δομή προσφύγων στην συμπρωτεύουσα. 

Σε έρευνες στο σπίτι του, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί κάτι που να τον ενοχοποιεί. Ωστόσο υπάρχουν τα στοιχεία που βρέθηκαν στο κινητό του.

 

Ο 30χρονος συνελήφθη χθες Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη όταν πήγε στην υπηρεσία ασύλου για να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Υπήρχαν πληροφορίες για τον 30χρονο, ωστόσο χθες «κλείδωσαν» όλα τα στοιχεία και με την κατηγορία της συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση θα οδηγηθεί ενόπιων του εισαγγελέα. 

 

Χθες στα κρατητήρια έκανε απόπειρα για να δώσει τέλος στην ζωή του με μια κουβέρτα που είχε στο κελί του. Δεν είναι κάτι σοβαρό ο τραυματισμός του αργότερα σήμερα αναμένεται να οδγηγηθεί στον εισαγγελέα.