X

Φίλης για F-16: Αγοράζουμε ανταλλακτικά και δεν έχουμε για πυροσβεστικά και ασθενοφόρα

«Το κόστος για τη συμφωνία για τα F-16 τη μάθαμε από τα χείλη του Τραμπ» αποκάλυψε ο Νίκος Φίλης. Τόνισε ότι τα F-16 είναι τα λύτρα για την αμερικανική προστασία.

Ant1news

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία αναβάθμισης των ελληνικών F-16 εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο για στήριξη της Ελλάδας με ανταλλάγματα τα εξοπλιστικά.

«Δίνουμε 2,4 δολάρια, ως οροφή λέει, για να πάρουμε ανταλλακτικά την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά» τόνισε ο κ. Φίλης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7 προσθέτοντας ότι τα F-16 είναι τα λύτρα για την αμερικανική προστασία.

Αποκάλυψε δε ότι το κόστος της συμφωνίας αναβάθμισης των αεροσκαφών έγινε σε όλους γνωστό από τα χείλη του Αμερικανού προέδρου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Φίλης, είχε γίνει μια συζήτηση τον Σεπτέμβριο στην επιτροπή εξοπλισμών στη Βουλή, αλλά το κόστος ήταν ανοιχτό. «Βλέπουμε τι γίνεται στην Τουρκία, τι γίνεται με το κουρδικό και τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν προτάσεις για τα εξοπλιστικά και πρέπει να υπάρξει και αποκλιμάκωση» πρόσθεσε.