X

Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τον νόμο και την τάξη

Σύγκρουση και για τις αναρτήσεις στα social media αλλά και την διαγραφή της Παπακώστα από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Ant1news



Πόλεμος ανακοινώσεων και δηλώσεων ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατίας μετά την επίθεση αγνώστων στο ΑΤ Πεύκης, την εισβολή του Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό, την διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα αλλά και ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη  για τους λογαριασμούς των πολιτών στα Social Media.

Τα πρώτα φραστικά πυρά έριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο ΑΤ Πεύκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού διεμήνυσε ότι είναι αποφασισμένος να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη στην χώρα, προανήγγειλε πως θα καταθέσει ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου στην ώρα του πρωθυπουργού «να μας εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», και συμπλήρωσε δηκτικά «ελπίζω αυτή τη φορά, να μην έρθει στη Βουλή να μας πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο».

Τζανακόπουλος: επίδοξος σερίφης ο Μητσοτάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί, δυστυχώς, να αποτελεί παρακολούθημα της ακροδεξιάς ρητορικής του Αντιπροέδρου του. Σήμερα, με αφορμή ένα καταφανώς καταδικαστέο περιστατικό, για πολλοστή φορά επαναφέρει το δόγμα τάξης και ασφάλειας και παρουσιάζει τη χώρα ως Άγρια Δύση και τον εαυτό του ως επίδοξο σερίφη», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ξεχνά ωστόσο, ότι ο ίδιος ήταν κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης που έβλεπε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αντέδρασε μονάχα υπό το βάρος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ξεχνά ότι για πρώτη φορά επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης η Ελληνική Αστυνομία σημειώνει μεγάλες επιτυχίες στην εξάρθρωση πραγματικών εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια και τη Δυτική Αττική, ενώ την ίδια ώρα όλα τα επίσημα στοιχεία δείχνουν εμφανή μείωση της εγκληματικότητας, ειδικά στα βαριά αδικήματα», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος. .

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ασφάλεια των πολιτών.  Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να κρύψει το νέο αδιέξοδό του. Ο παροξυσμός του ίδιου και του Αντιπροέδρου του αποδομείται κάθε μέρα από την ίδια την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η τρίτη αξιολόγηση προχωρά με το σύνολο των θεσμών να εργάζονται για τη γρήγορη ολοκλήρωσή της χωρίς πρόσθετα μέτρα. Η ελληνική οικονομία έχει περάσει ανεπιστρεπτί σε ρυθμούς ανάπτυξης και η κυβέρνηση βαδίζει προς την ολοκλήρωση του προγράμματος και την οριστική έξοδο από τα μνημόνια. Και αυτά ο κ. Μητσοτάκης όσες ερωτήσεις και να καταθέσει στη Βουλή, όσες δηλώσεις και αν κάνει στις κάμερες των φιλικών του Μέσων, δεν μπορεί να τα κρύψει από τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δήλωση για την επίθεση στο ΑΤ Πεύκης έκανε και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικό Τμήμα γίνεται στόχος επίθεσης στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, βέβαια με φθίνουσα τάση. Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αντιστροφής της πραγματικότητας, σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες, ενάντια σε κάθε μορφή εγκληματικότητας.

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα επιτευχθεί.Τα στελέχη της Αστυνομίας επιτελούν καθημερινά το καθήκον τους. Τα Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν είναι ούτε θα μετατραπούν σε στρατιωτικοποιημένες ζώνες. Τα Αστυνομικά Τμήματα είναι περιουσία του ελληνικού λαού και ανήκουν στην ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούν και προστατεύουν».

Η κυβέρνηση, πάντως, δέχθηκε και "φίλια πυρά". Για «πολιτική ανοχή στην ανομία» έκανε λόγο ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, με αφορμή την έφοδο του Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό.

ΝΔ: η κυβέρνηση φακελώνει τους πολίτες

Η κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ συνεχίστηκε και για την διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας αλλά για ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη, την οποία η Αξιωματική Αντιπολίτευση χαρακτήρισε ως «ομολογία του υπουργού Επικρατείας ότι η κυβέρνηση φακελώνει τους πολίτες».   

Το Γραφείο Τύπο της ΝΔ τονίζει πως «μετά την γνωστή απόπειρα χειραγώγησης των ερευνών και τις στημένες δημοσκοπήσεις που κατασκευάζονται στα υπόγεια του Μαξίμου, επιβεβαιώνεται - και μάλιστα αρμοδίως - ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί τους λογαριασμούς των πολιτών στα Social Media. Το πραγματικά απίστευτο είναι ότι Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης παραδέχεται ότι η Κυβέρνηση κρατά αρχείο, φακελώνοντας τους πολίτες ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Το επόμενο βήμα θα είναι να εκδώσουν και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, με βάση τα posts των πολιτών στο Facebook και το Twitter». 

 

Βερναρδάκης: η καημένη ΝΔ φαντασιώνεται ότι κάποιος την παρακολουθεί 

Μέσω Facebook απάντησε ο κ. Βερναρδάκης επισημαίνοντας ότι «η καημένη η Ν.Δ. φαντασιώνεται ότι κάποιος την "παρακολουθεί"».

«Αυτά παθαίνει κανείς όταν στρατολογεί συμβούλους από τα ιδιωτικά κολέγια. Για να μην αγχώνονται τα σαΐνια του Κυριάκου Μητσοτάκη ιδού μερικά εργαλεία που αναλύουν τις τάσεις στα social media», συμπλήρωσε ο κ. Βερναρδάκης, παραθέτοντας συνδέσμους ιστοτόπων σχετικά με την ανάλυση δεδομένων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.