X

Οδηγός του ΟΑΣΘ παράτησε λεωφορείο γεμάτο με κόσμο κι έφυγε! (φωτο)

Άνευ προηγουμένου το περιστατικό! Τι προκάλεσε την αντίδραση του οδηγού, ο οποίος άφησε τους επιβάτες μέσα στο όχημα στην Εθνική Οδό. Τι λέει ο ΟΑΣΘ.

Ant1news

Σε ...εγκατάλειψη του λεωφορείου απο τον οδηγό του, κατέληξε η παρατήρηση που έκανε μία επιβάτης στον οδηγό του ΟΑΣΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία επιβάτη του λεωφορείου, ο οδηγός που εκτελούσε το δρομολόγιο 81Β δέχθηκε παρατήρηση από επιβάτιδα επειδή ....έτρωγε ενώ οδηγούσε με το ...ένα χέρι, έχοντας αφήσει την μεσαία πόρτα του οχήματος ανοιχτή!

Η επιβάτης και ο οδηγός λογομάχησαν και ο δεύτερος σταμάτησε το όχημα, επιχείρησε - σύμφωνα με τα καταγγελόμενα - να επιτεθεί στην γυναίκα και μετά την παρέμβαση των υπολοίπων που τον σταμάτησαν, αποχώρησε από το σημείο, αφήνοντας τους επιβάτες ...σύξυλους, μέσα στο λεωφορείο που βρισκόταν στην πάνω στην Εθνική Οδό, στην περιοχή των Διαβατών!.

Τελικά οι επιβάτες περπάτησαν μια μεγάλη απόσταση εκατοντάδων μέτρων, ως την επόμενη στάση, όπου επιβιβάστηκαν σε άλλο λεωφορείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που έγινε στο seleo.gr, οι επιβάτες ενημέρωσαν τον ΟΑΣΘ για το περιστατικό.

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 70 άτομα, παρέμεινε ακινητοποιημένο στο σημείο, για αρκετή ώρα, μέχρι να μεταβεί εκεί άλλος οδηγός και να το πάρει. 

 

Όπως διαβεβαιώνει η Διοίκηση του ΟΑΣΘ, που ζήτησε συγγνώμη απο τους επιβάτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, "θα ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος στον οδηγό του λεωφορείου, ώστε να καταστεί σαφές ότι παρόμοιες συμπεριφορές θα εξαλειφθούν παντελώς. "Επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε σχέσεις εποικοδομητικής συνεργασίας με τους πολίτες της πύλης και παρόμοιες συμπεριφορές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και την κουλτούρα της νέας διοίκησης"

Ο δικηγόρος και μέλος του ΔΣ του ΟΑΣΘ, Μανώλης Λαμτζίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του οδηγού "ανάρμοστη και εγκληματική καθώς θα μπορούσε να συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα".

 "Όπως εμείς σεβόμαστε και τιμούμε το έργο όλων των υπαλλήλων και ειδικότερα των οδηγών και καταβάλλουμε προσπάθεια για να λαμβάνουν τις αποδοχές τους έγκυρα και ακέραια, έτσι και το προσωπικό του ΟΑΣΘ θα πρέπει να σέβεται και να τιμά τους επιβάτες και να συμβάλει ώστε να εκτελείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η μετακίνηση τους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμτζίδης.