X

Οι τζιχαντιστές απειλούν και τον Νεϊμάρ με αποκεφαλισμό

Το ISIS απειλεί προσωπικότητες του ποδοσφαίρου και στο... βάθος το Μουντιάλ  στην Ρωσία το καλοκαίρι του 2018.

Ant1news

Είναι η τελευταία από μια σειρά φρικιαστικών απειλών του αυτο-αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, με στόχο το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στη Ρωσία, το καλοκαίρι του 2018.

Στο φωτομοντάζ, που διακινούν στο διαδίκτυο, φαίνεται ο Νεϊμάρ, με τη γνωστή πορτοκαλί στολή των αιχμαλώτων να κλαίει δίπλα από τον μαυροντυμένο δήμιό του, ο οποίος ετοιμάζεται να τον αποκεφαλίσει. Στο έδαφος κείτεται νεκρός ο Λιονέλ Μέσι.

«Δεν θα απολαύσετε ποτέ την ασφάλεια, μέχρι να την ζήσουμε εμείς στις μουσουλμανικές χώρες, είναι το μήνυμα που συνοδεύει την παραποιημένη φωτογραφία.

 

Πριν από 4 ημέρες, οι τζιχαντιστές έστειλαν άλλο φωτομοντάζ που δείχνει τον Μέσι με αίμα να βγαίνει από το αριστερό του μάτι, ενώ είναι ντυμένος με στολή κατάδικου μέσα σε κελλί φυλακής με το μήνυμα «Πολεμάτε ένα κράτος που δεν έχει την αποτυχία στο λεξικό του».

Οι απειλές για το Μουντιάλ της Ρωσίας είναι αλλεπάλληλες. Πριν από μερικές ημέρες έστειλαν τη φωτογραφία ένοπλου τζιχαντιστή, πλαισιωμένου από εκρηκτικά με ωρολογιακό μηχανισμό να ατενίζει το στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας όπου θα γίνει ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Άλλη φωτογραφία δείχνει τζιχαντιστή δίπλα στο σήμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη ρωσική επιγραφή: «Περιμένετέ μας».

Όσο ο ISIS χάνει τον πόλεμο στα πεδία των μαχών, τόσο φουντώνει η προπαγάνδα τους και ο κίνδυνος τρομοκρατικών κτυπημάτων αυξάνεται.