X

Τους συνεργούς του 29χρονου και τις σχέσεις με τους “Πυρήνες” ψάχνουν οι Αρχές

Ετοίμαζε νέα χτυπήματα. Σε ποιες άλλες επιθέσεις εμπλέκεται. Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στην γιάφκα. Βαριές οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ant1news

Φως στην τρομοκρατική δράση του 29χρονου τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να ρίξουν οι αστυνομικοί, ενώ για πάνω από δύο μήνες βρισκόταν στο επίκεντρο της έρευνας για την εξιχνίαση των επιθέσεων με δέματα-βόμβες σε ξένους αξιωματούχους και τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο 29χρονος κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης, «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», στην οποία εντάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες

Ο άνθρωπος με τα «οκτώ πρόσωπα» θεωρείται από την αστυνομία  ως ύποπτος για την προετοιμασία νέων επιθέσεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να διασυνδέεται με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ο Επαναστατικός Αγώνας και η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

 Και αυτό, γιατί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα ονόματα στις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του αναφέρονται σε ιδιόχειρες σημειώσεις που είχαν βρεθεί σε κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα.  

 

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν ήδη εξονυχιστικά τον φορητό υπολογιστή του κατηγορουμένου για να δουν εάν είχε σχέδια νέων επιθέσεων και αν διατηρεί αρχεία με πρόσωπα που συνδέονται με την τρομοκρατία.

Στο στόχαστρο τους είναι και τρία κινητά τηλέφωνα αλλά και πέντε κάρτες μνήμης που βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη σύλληψη αλλά και μέσα στο διαμέρισμα του.

 

Οι αναλυτές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τι ετοίμαζε ο νεαρός και έφυγε από τη γιάφκα στις 4:30 ξημερώματα με τρεις βαλίτσες γεμάτες  εκρηκτικά. Ίσως να μετακόμιζε τη γιάφκα σε άλλη περιοχή, λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί, ενώ αναζητούν τα οχήματα που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο 29χρονος, τις επαφές του και τα άτομα που συναντούσε μυστικά. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα επισκεπτήρια που έκανε στις φυλακές, όπως και οι συναντήσεις σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στα Εξάρχεια.

 

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική ο άνθρωπος που τον περασμένο Μάρτιο έστειλε πακέτο-βόμβα στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μάιο στον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, θεωρείται  βέβαιο ότι είχε ενεργό ρόλο στην τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη, ενώ εξετάζεται αν συμμετείχε σε άλλες επιθέσεις. «Πρόκειται για άτομο που τον τελευταίο χρόνο είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανασύσταση των Πυρήνων και στην στρατολόγηση νεαρών ατόμων από τη δεξαμενή των Εξαρχείων με σκοπό να φτιάξει μια επιχειρησιακή ομάδα. Εκτιμάται ότι είναι ο κατασκευαστής των τρομοδεμάτων και ο άνθρωπος που προχώρησε στην κατασκευή της νέας γενιάς φακέλων – βόμβων» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.