X

Σαουδική Αραβία: από το 2018 και οι γυναίκες στα γήπεδα

Γκρέμισαν άλλο ένα αντρικό “κάστρο” στη συντηρητική κοινωνία. Μόλις τον περασμένο μήνα, ο βασιλιάς τους επέτρεψε να οδηγούν.

Ant1news

Η Σαουδική Αραβία θα επιτρέψει στις γυναίκες να παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις σε τρία γήπεδα της χώρας, αρχής γενομένης από το 2018, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Ριάντ.

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν τις αθλητικές εκδηλώσεις στο Ριάντ, την Τζέντα και τη Νταμάμ. Πρόκειται για άλλη μία “επανάσταση” σε αυτό το συντηρητικό βασίλειο, που πρόσφατα άρχισε να αμβλύνει τους περιορισμούς σε βάρος των γυναικών.

Τον Σεπτέμβριο, ο βασιλιάς Σαλμάν επέτρεψε στις γυναίκες να οδηγούν, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2018, σε μια ιστορική απόφαση που ελήφθη στην τελευταία χώρα του κόσμου που απαγόρευε στις γυναίκες να οδηγούν.

 

Λίγες ημέρες νωρίτερα, εκατοντάδες γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία παρέστησαν για πρώτη φορά σε γήπεδο του Ριάντ, για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις-συναυλίες και σόου πυροτεχνημάτων, με αφορμή την εθνική επέτειο της χώρας.