X

Το... “φιλί” του Τραμπ στον Νετανιάχου

Σκωπτικό γκράφιτι στο τείχος που έχει υψώσει το Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική ‘Όχθη.

Ant1news

Οι τουρίστες φιλιούνται ενώ στέκονται μπροστά σε μια τοιχογραφία που απεικονίζει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου να αλληλοασπάζονται στην πόλη της Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης. 

Η τοιχογραφία, που πιστεύεται ότι είναι έργο του Αυστραλιανού καλλιτέχνη γκράφιτι, Lushsux, κοσμεί το τείχος του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. 

Ο Lushsux, είπε στο Reuters ότι ελπίζει πως η ζωγραφική του θα τραβήξει την προσοχή των  Παλαιστίνιων που έχουν κολλήσει σε μια "κλειστή φυλακή". 

 

Το τείχος της Βηθλεέμ έχει μετατραπεί σε καλλιτεχνική βιτρίνα διαμαρτυρίας όπου εκφράζονται οι φόβοι των Παλαιστινίων για την αρπαγή της γης τους. 

«Ο τοίχος είναι ένα μήνυμα από μόνος του», πρόσθεσε ο άνδρας, ο οποίος δήλωσε ότι ζωγράφισε τη τοιχογραφία σε μια νύχτα. «Δεν χρειάζεται να γράφω "Ελεύθερη Παλαιστίνη" ή κάτι τέτοιο, κάτι πραγματικά άμεσο ... που οι άνθρωποι θα αγνοήσουν». 

Οι τοιχογραφίες περιλαμβάνουν κι ένα γκράφιτι που απεικονίζει τον Τράμπ  να τοποθετεί το χέρι του πάνω στο τείχος και να σκέφτεται να χτίσει έναν παρόμοιο στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.