X

Νέα χτυπήματα στην “Λερναία Ύδρα” του παράνομου τζόγου

Όλο και πιο επιτακτική γίνεται η ανάπτυξη του νόμιμου δικτύου παιγνιομηχανών. Θα επιφέρει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και στα δημόσια έσοδα.

Ant1news

Τις πιο τρανταχτές αποδείξεις για τις τρομακτικές διαστάσεις που έχει πάρει ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα, αλλά και για την επιτακτική ανάγκη πάταξής του, μέσω του νόμιμου δικτύου των VLTs του ΟΠΑΠ, παρέχουν δύο μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομίας, στην Αθήνα. 

Σε κατάστημα στους Αμπελοκήπους, που λειτουργούσε δίχως άδεια και ταμειακή μηχανή, κατασχέθηκαν 25 υπολογιστές με παράνομα «φρουτάκια».

Ακόμη βρέθηκαν τραπέζια για τυχερά παιχνίδια με τράπουλα, αλλά και ρουλέτες, καθώς και μεγάλο ποσό σε μετρητά.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 6 υπαλλήλους και 21 παίκτες, που βάσει του νόμου διώκονται και αυτοί ως παρανομούντες.

 

 

 

 

Δύο 24ώρα αργότερα, αποκαλύφθηκε ακόμη ένα μίνι καζίνο, στην καρδιά της Αθήνας. Σε αυτό βρέθηκαν τραπέζια με ρουλέτες και 34 υπολογιστές με προγράμματα για φρουτάκια. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους υπεύθυνους του χώρου, αλλά και σε δέκα παίκτες, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη.

 

 

 

Τα χτυπήματα της ΕΛ.ΑΣ. στην «Λερναία Ύδρα» του παράνομου τζόγου έρχονται ενώ συζητείται στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη του νόμιμου δικτύου VLTs από τον ΟΠΑΠ, που εκτός από την απόδοση στο Δημόσιο 1 δις ευρώ σε βάθος τετραετίας, την δημιουργία 5.000 θέσεων εργασίας και την ανάσα στην αγορά ακινήτων, θα καταφέρει καίριο πλήγμα στο παράνομο βασίλειο με τα «φρουτάκια», ο τζίρος του οποίου στην Ελλάδα φθάνει τα 1,3 δις ευρώ τον χρόνο.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, «αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο χάνει 300-500 εκατομμύρια ευρώ το έτος, τα οποία θα μπορούσε να μαζέψει εάν ο παράνομος τζόγος αντιμετωπιζόταν και οι παίκτες μεταφέρονταν στη νόμιμη αγορά».

Είναι ενδεικτικό ότι από κάθε 100 ευρώ τζίρου στο νόμιμο δίκτυο παιγνιομηχανών του ΟΠΑΠ, τα 52 ευρώ, άμεσα ή έμμεσα καταλήγουν στα κρατικά ταμεία.