X

Υποδιοικητής ΕΦΚΑ στον ΑΝΤ1: Με την πληρωμή Δεκεμβρίου οι επιστροφές εισφορών σε συνταξιούχους (βίντεο)

Σε "διαφορετική γραμμή" το Υπ. Εργασίας. Τι θα γίνει τελικά με τις επιστροφές.

Ant1news

Την επιστροφή των εισφορών υπέρ ΕΟΠΠΥ που είχαν  αχρεωστήτως παρακρατηθεί το χρονικό διάστημα από 1-1-2012 μέχρι 30-6-2016 περιμένουν οι συνταξιούχοι.

Όπως είπε ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ τον Δ. Τσακίρης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα η επιτροφή των χρημάτων θα γίνει με την πληρωμή της σύνταξης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και το ποσό θα δοθεί εφάπαξ. 

Ωστόσο, πηγές του Υπουργείου Εργασίας κινούνταν σε διαφορετικό μήκος κύματος, λέγοντας μεν ότι έχει δοθεί εντολή στον ΕΦΚΑ να υπολογίσει τα ποσά ανά δικαιούχο και να προσδιορίσει το ύψος της επιστροφής, σημειώνουν όμως ότι δεν έχει δοθεί εντολή για εφάπαξ πληρωμή του ποσού σε όλους τους συνταξιούχους, πολλώ δε μάλλον αυτή να γίνει με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου, που θα καταβληθούν απο τα τέλη Νοεμβρίου ως και την 10η Δεκεμβρίου, αναλόγως Ταμείου.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν, δεν αποκλείεται να ισχύσει αυτό που είπε ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, με εφάπαξ καταβλή του ποσού με την εν λόγω σύνταξη, μόνο όμως για όσους έχουν να λαβαίνουν μικρά ποσά, ενώ για όσους δικαιούνται μεγαλύτερα ποσά, πολλών εκατοντάδων ή μερικών χιλιάδων ευρώ, τα χρήματα θα επιστραφούν σε δόσεις, χωρίς όμως ακόμη να έχει προσδιοριστεί ο αριθμός τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δ. Τσακίρης στο "Καλημέρα Ελλάδα":