X

Κινδύνεψαν να καούν τρία αδέλφια σε σπίτι χωρίς ρεύμα (βίντεο)

Ένα κερί κόντεψε να κάψει ζωντανά τα παιδιά μέσα στο υπνοδωμάτιό τους. Από τον Αύγουστο ήταν χωρίς ρεύμα η οικογένεια.

Ant1news

Τρία ανήλικα αδέλφια κινδύνεψαν να καούν ζωντανά, όταν το δωμάτιό τους έπιασε φωτιά από αναμμένο κερί.

Τα παιδιά, ηλικίας 8, 9 και 13 ετών, ζουν με την οικογένειά τους στην Καλαμάτα και από τον περασμένο Αύγουστο είναι χωρίς ρεύμα. Η παρ’ολίγον τραγωδία σημειώθηκε όταν το βράδυ της Κυριακής το μεγαλύτερο από τα αδέλφια άναψε ένα κερί για να διαβάσει.

Το κερί έπεσε πάνω στα ρούχα τους, άρπαξαν φωτιά και οι καπνοί γέμισαν το παιδικό δωμάτιο. Η μητέρα αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και έβγαλε έξω τα μικρότερα παιδιά μισοζαλισμένα, ενώ το μεγαλύτερο που βγήκε μόνο του υπέστη ελαφρά εγκαύματα.

«Είπα θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε, έβγαλα έξω τα παιδιά και προσπαθούσα να σβήσω τη φωτιά, όμως δεν έσβηνε…», δήλωσε η μητέρα στο flynews.gr.

Το σπίτι της οικογένειας έχει υποστεί καταστροφικές ζημιές, παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, που κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά, η οποία όμως είχε ήδη κατακάψει ό,τι υπήρχε μέσα.

Η μητέρα είναι άνεργη, όπως και ο πατέρας που παίρνει επίδομα ανεργίας. Το ρεύμα είναι στο όνομα του παππού και λόγω  δικών του χρεών δεν κατάφεραν να κάνουν διακανονισμό και να εξοφλούν σε δόσεις το ρεύμα, με αποτέλεσμα η οφειλή να διογκώνεται, έχοντας φτάσει πλέον τις 3.900 ευρώ.