X

Διπλή φορολοταρία φέρνουν οι καθυστερήσεις

Νέα αναβολή στην κλήρωση της λοταρίας για τις αποδείξεις συναλλαγών με πλαστικό χρήμα. Πότε «προβλέπεται» η πρώτη διπλή κλήρωση.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου 

Όσοι φορολογούμενοι πλήρωσαν με πλαστικό χρήμα τον Σεπτέμβρη και έχουν προσδοκίες ότι μπορεί να κερδίσουν το ακατάσχετο και αφορολόγητο χιλιάρικο της λοταρίας αποδείξεων θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμα.

Η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι έτοιμη, αλλά όπως μεταφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι τράπεζες δεν έχουν στείλει ακόμα τα στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές του Σεπτεμβρίου. Υποστηρίζουν ότι χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν σε πληρωμές μέσω ηλεκτρονικών μέσων, για να μη γίνουν λάθη.

«Εμείς, από την ώρα που θα έρθουν τα στοιχεία, είμαστε σε θέση να κάνουμε την πρώτη κλήρωση μετά από τρεις ημέρες» αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, εκφράζοντας την προσδοκία τα στοιχεία να αποσταλούν εντός του προσεχούς δεκαημέρου.

Μόλις η ΑΑΔΕ πάρει στα χέρια της τα στοιχεία των τραπεζών και πριν την κλήρωση, θα ενημερώσει τους φορολογούμενους για την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής της πρώτης κλήρωσης αλλά και τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει μέσω της εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στον δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ .

Εξαιτίας των καθυστερήσεων, μέσα στον Νοέμβρη αναμένεται να γίνουν δύο κληρώσεις. Μία με τους λαχνούς του Σεπτεμβρίου και μία με τους λαχνούς του Νοεμβρίου, με την κάθε κλήρωση να μοιράζει χίλια ευρώ σε χίλιους τυχερούς.