X

Νέο “καμπανάκι” Λιαργκόβα για πλεονάσματα και έξοδο στις αγορές

Ποια μηνύματα στέλνει στην Κυβέρνηση. Τι λέει για μεταρρυθμίσεις και την «επόμενη ημέρα» από το τέλος του προγράμματος στήριξης.

Ant1news

 

«Καμπανάκι» στην Κυβέρνηση να μην καλλιεργεί υψηλές προσδοκίες για την «επόμενη ημέρα» από την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο στις αγορές, έκρουσε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής σχολίασε με νόημα πως «η επόμενη ημέρα δεν θα μοιάζει με την αρχή του μήνα του μέλιτος» και σημείωσε πως μετά από μια ενδεχόμενη έξοδο στις αγορές θα παραμείνει μια μορφή επιτήρησης. «Εγώ αποφεύγω να χρησιμοποιήσω τον όρο καθαρή έξοδο, διότι δεν υπάρχει έξοδος από κάθε επιτήρηση», είπε.

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Λιαργκόβας κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί μείωση των πλεονασμάτων στο 2% και να τολμήσει γενναίες μεταρρυθμίσεις.

Στα κακώς κείμενα, συμπεριέλαβε τις αντιστάσεις που παρατηρούνται στο ζήτημα της αξιολόγησης στο Δημόσιο αλλά και στην αρνητική αντιμετώπιση πρωτοποριακών εφαρμογών στον τομέα των μεταφορών. 

Βρήκε θετικά και αρνητικά στοιχεία στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Στα θετικά ενέταξε το γεγονός, όπως είπε, ανέφερε ότι προτάσσεται η κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ στα αρνητικά τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας των παλαιότερων ετών και τη φοροκεντρική προσαρμογή για την επίτευξη του στόχου του 3,5 % στα πρωτογενή πλεονάσματα.