X

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Μανχάταν

Στα χέρια των αρχών ο Ουζμπέκος δράστης, που έχει δηλώσει μαχητής του χαλιφάτου. Η «μετάφραση» της οργής του Ντόναλντ Τραμπ απέναντί του.

Ant1news

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη και για αυτή την επίθεση, που συνέβη την Τρίτη στο κέντρο του Μανχάταν και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό δώδεκα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους,  στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Αλ Νάμπα, ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης «είναι στρατιώτης του χαλιφάτου».

Δεν παρατίθεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν, ωστόσο ο ίδιος ο δράστης κατέθεσε μετά τη σύλληψή του ότι έδρασε εξ ονόματος του ISIS, δηλώνοντας μάλιστα και «ικανοποιημένος» από το αποτέλεσμά της. Στο ημιφορτηγό που οδηγούσε είχε βρεθεί σημείωμα με τον ίδιο ισχυρισμό, ενώ στο κινητό του τηλέφωνο είχε σχετικές φωτογραφίες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να του επιβληθεί η θανατική ποινή, απείλησε ότι θα φυλακιστεί στο Γκουαντάναμο και η πρώτη κίνηση που έκανε αμέσως μετά την επίθεση στη Νέα Υόρκη ήταν να ζητήσει αυστηροποίηση του νόμου για την είσοδο πολιτών τρίτων χωρών στις ΗΠΑ.