X

Δεν έχει τέλος το αλαλούμ με το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Η παράταση εφαρμογής της ηλεκτρονικής προσωποποιημένης κάρτας μείωσε τις ουρές στα εκδοτήρια όχι όμως και… την ταλαιπωρία.

Ant1news

Λύση στο αδιέξοδο με την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας μέσω διαδικτύου προσπαθούν να δώσουν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να μπει τέλος στο αλαλούμ που προκάλεσε ουρές και ταλαιπωρία μπροστά από τα εκδοτήρια το τελευταίο 15νθήμερο .

Μετά από συνάντηση που έγινε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με τον ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών και τον διεθύνοντα σύβουλο του ΟΑΣΑ  αποφασίστηκε να σταλεί η αρχική πρόταση από τον Οργανισμό στην Αρχή  με επιπλέον διευκρινίσεις ώστε να αποφασίσει για:

-την ταχυδρομική αποστολή των προσωποποιημένων καρτών με ηλεκτρονική αίτηση

-τη μαζική έκδοση προσωποποιημένων καρτών ειδικών κατηγοριών επιβατών ( πχ ΑμΕΑ, άνεργοι κλπ) και

-την τήρηση στοιχείων με συγκατάθεση του χρήστη  για την έκδοση της καρτας 

Η παράταση εφαρμογής της ηλεκτρονικής προσωποποιημένης κάρτας μείωσε τις ουρές όχι όμως και… την ταλαιπωρία

Από σήμερα, εξάλλου, ξεκίνησε και η έκδοση του νέου εισιτηρίου πολλαπλών διαδρομών χωρίς φωτογραφία από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς καταργούνται έως τις 15 Νοεμβρίου οι παλιές κάρτες.

Ο συνδυασμός των καρτών δύο τύπου, που προκαλεί νέο πονοκέφαλο, έχει τεθεί επί τάπητος μεταξύ υπουργείου, ΟΑΣΑ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στόχος είναι όταν κλείσουν στο σύνολό τους οι πύλες τον Δεκέμβριο, όπως εκτιμάται, να είναι και οι 2  συμβατές με την ανακατανομή των εσόδων να  υπολογίζεται αυτόματα από το σύστημα.