X

Ο Αμίρ συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα

Το προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν, η οικογένεια του οποίου έγινε στόχος ρατσιστικής επίθεσης, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ant1news

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 2.30 μετά το μεσημέρι ο 11χρονος Αμίρ.

Το προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν, το οποίο δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του από αγνώστους, μετά το σάλο που προκλήθηκε γιατί ενώ είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά κράτησε την ταμπέλα με το όνομα του σχολείου του.

Υποδεχόμενος τον Αμίρ και τη μητέρα του ο πρωθυπουργός τόνισε: «Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία από τη συνάντηση γράφοντας πως «κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ να κρατήσει τη σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές και τις αξίες μας».  

 

Το προσφυγόπουλο πήγε στο Μαξίμου με την μητέρα του. Μαζί τους ήταν ο υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας και ο αντιδήμαρχος μεταναστών και προσφύγων της Αθήνας, Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

 

Ο 11χρονος και η μητέρα έχουν μεταφερθεί σε άλλο τόπο διαμονής μετά την επίθεση στιο σπίτι τους που προκάλεσε θύελλα  αντιδράσεων κυρίως μέσω των social media, οι χρήστες των οποίων καταδικάζουν την επίθεση κατά ενός παιδιού. Όπως φαίνεται και έχει καταγγελθεί, οι δράστες επιτέθηκαν με πέτρες στο σπίτι της οικογένειας του 11χρονου, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

 

 

 

Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ..

 

Πολιτικές αντιδράσεις και κόντρες

Τον Αμίρ και την οικογένειά του επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ενώ προηγουμένως είχε συνομιλήσει με τον 11χρονο και τη μητέρα του ο Πρωθυπουργός.

 

 

 

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και Το Ποτάμι, να καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος του παιδιού, μέσω ανακοινώσεων..

Η επίθεση όμως, προκάλεσε και νέα πολιτική κόντρα, με την Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί την κυβέρνηση για την ανομία και τον ΣΥΡΙΖΑ αν επιτίθεται στην Νέα Δημοκρατία για τη στάση που είχε τηρήσει απέναντι στις κληρώσεις για τις παρελάσεις και τον Υπουργό Εργασίας να απαντά στην αξιωματική αντιπολίτευση για το ότι «επέλεξε να εντάξει» ένα περιστατικό ρατσιστικής βίας στο «αφήγημα της γενικής ανομίας».

 

Την έντονη ανησυχία της για τη ρατσιστική επίθεση κατά της οικογένειας του εντεκάχρονου Αμίρ, εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.