X

Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Συνομιλία Τσίπρα – Τόσκα. Για «προβοκατόρικη επίθεση» κάνει λόγο το Μαξίμου. Βολές κατά της Κυβέρνησης από την ΝΔ.

Ant1news

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε σχόλιο του το Μαξίμου.

Όπως σημειώνεται, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.  Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στη  δημοκρατία και  βρίσκουν όλους τους πολίτες απέναντι», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σχολιάζοντας το περιστατικό ρίψης πυροβολισμών στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά, δήλωσε, «γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω. Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Πρόκειται για μια ενέργεια που έχει ως στόχο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα της χώρας και να ενσπείρει τον φόβο», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε παράλληλα ότι τα δημοκρατικά ανακλαστικά του λαού μας είναι ισχυρά και οι δημοκρατικές διαδικασίες απρόσβλητες από τέτοιου είδους ενέργειες. 

ΝΔ: Η αποψινή επίθεση δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας

Σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σημειώνεται «τρεις μόλις μέρες, αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας».

Να «αναλάβει τις ευθύνες του» κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά από την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. «Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας», υπογράμμισε, σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

Οργισμένη ήταν και η παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, της Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη

Καταδίκη της επίθεσης από όλους τους χώρους

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του «καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με πυροβολισμούς από διερχόμενο αυτοκίνητο. Πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν».

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ζήτησε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, λίγη ώρα μετά από την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μία ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να διαλευκανθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Η κυβέρνηση εδώ και τώρα πρέπει να λάβει μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα. Τα κόμματα πρέπει να φυλάσσονται, όπως και η ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και να μην ερχόμαστε κατόπιν εορτής, να κάνουμε απλά διαπιστώσεις» ανέφερε η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωση της.