X

“Άσπρισαν” από το χαλάζι Τριφυλία και Αργολίδα (βίντεο)

Δρόμοι και καλλιέργειες καλύφθηκαν με τις μεγάλες μπάλες χαλαζιού, που προκάλεσαν ζημιές στις περιουσίες τους.

Ant1news

Άσπρισε ο τόπος στους Γαργαλιάνους και την Αργολίδα, από την πρωινή χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε στις δύο περιοχές, προκαλώντας ζημιές στις καλλιέργειες.

Στους Γαργαλιάνους και την κοινότητα Πλατανιών, οι δρόμοι καλύφθηκαν με τις χοντρές μπάλες χαλαζιού, ενώ στην περιοχή της Τριφυλίας, επλήγησαν καλλιέργειες, κυρίως ελιές που είναι στη φάση της συγκομιδής των καρπών τους.

Οι κάτοικοι ωστόσο εκφράζουν, σύμφωνα με το tharrosnews.gr, την ανησυχία τους για εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειές τους. Οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν για την καταγραφή των καταστροφών.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην περιοχή της Αργολίδας, όπου το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού. Οι περιοχές του Σχνινοχωρίου και του Μαλενδρενίου, όπως και των Φιχτίων – Κουτσοποδίου-Σχινοχωρίου, ήταν αυτές που επλήγησαν κυρίως από το φαινόμενο.

 

 

 

Και εκεί οι δρόμοι καλύφθηκαν με χαλάζι, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στις καλλιέργειες, που αποτελούνται κυρίως από πορτοκάλια και μανταρίνια.

Οι κάτοικοι της Αργολίδας, πάντως, κάνουν λόγο για χαλαζόπτωση με πρωτοφανή αγριότητα, η οποία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή της περιοχής.