X

ΝΔ: εντελώς ανίκανη η Κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα στην ανάκαμψη

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση με αφορμή τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.

Ant1news

«Η Κυβέρνηση, επιβεβαιώνεται και από την Κομισιόν, είναι εντελώς  ανίκανη να την οδηγήσει στην ανάκαμψη», υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχολιάζοντας τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι οποίες μειώνουν την αναμενόμενη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο 1,6% από 2,1%, που ήταν η αρχική πρόβλεψη, επισημαίνουν ότι «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ακολουθεί καθοδική πορεία, αποτελώντας – την τελευταία τριετία – τη μοναδική “αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη” της Ευρώπης».

«Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η Κυβέρνηση, αφού με τις ιδεολογικές εμμονές της καταδίκασε την οικονομία στην ύφεση την περίοδο 2015 - 2016, αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη να την οδηγήσει στην ανάκαμψη», αναφέρεται στην ίδια δήλωση.

Οι αρμόδιοι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας εξηγούν πως «οι λόγοι είναι προφανείς: Το καταστροφικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, οι ανελέητοι φόροι που έχει επιβάλει σε όλους τους Έλληνες και η ανικανότητά της να προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές».

«Αντί να επαίρεται η Κυβέρνηση για το υπερπλεόνασμα που υφάρπαξε από τους Έλληνες, ας καταλάβει επιτέλους ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζει», καταλήγει η κοινή δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα και της Ντόρας Μπακογιάννη.