X

Στα “χαρακώματα” ΝΔ - Καμμένος για τον “μεσάζοντα” στην συμφωνία για το πολεμικό υλικό

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητεί η ΝΔ για την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία. Με μηνύσεις απειλεί ο Υπουργός Άμυνας.

Ant1news

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Πάνου Καμμένου με αφορμή την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και την εμπλοκή «μεσάζοντα» ο οποίος σύμφωνα με την Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν ήταν ορισμένος εκπρόσωπος της Αραβικής χώρας. 

Η ΝΔ σήκωσε εκ νέου το θέμα κάνοντας λόγο για σκάνδαλο και ζητώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να μιλά για διακρατική συμφωνία με νόμιμο εκπρόσωπο. 

Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία σκιά με την πώληση των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία και πως υπάρχουν τρεις επίσημες εξουσιοδοτήσεις του Σαουδαραβικού κράτους σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπός τους για την συγκεκριμένη αγορά. 

«Ρωτάμε την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Τσίπρα για ποιο λόγο συνεχίζει να καλύπτει αυτό το εξόφθαλμο πολιτικό σκάνδαλο», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ενώ διερωτήθηκε επίσης ποια είναι στο ζήτημα αυτό η γνώμη του υπουργού Εξωτερικών.

Παράλληλα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» σήμερα δίνει συνέχεια στο θέμα παρουσιάζοντας έγγραφο της πρεσβείας μας στο Ριάντ όπου ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος ανέλαβε χρέη μεσάζοντα δεν ήταν εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως ανέφερε η κ. Σπυράκη «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε εγγράφως στις 12 Ιουνίου 2017 από τον Έλληνα πρόξενο στην Σαουδική Αραβία ότι η κυβέρνηση της εν λόγω χώρας δήλωσε πλήρη άγνοια για το πρόσωπο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου και ζήτησε η συμφωνία να γίνει μεταξύ των δύο κυβερνήσεων». 

Μηνύσεις προαναγγέλλει ο Πάνος Καμμένος

Για ύποπτα παιχνίδια της πρεσβείας με κατηγορούμενους της αραβικής κυβέρνησης για διαφθορά κάνει λόγο ο Πάνος Καμμένος παρουσιάζοντας το έγγραφο της διακρατικής συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία  και προαναγγέλλει μηνύσεις. 

 

‘Όπως είπε ο κ. Καμμένος το υπουργείο Άμυνας εκπροσωπεί στην Σαουδική Αραβία ο στρατιωτικός μας ακόλουθος, και όχι ο πρόξενος, για τον οποίο ο υπουργός άφησε αιχμές.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει:

«Επειδή συνεχίζονται τα ανακριβή δημοσιεύματα της εφημερίδας "Τα Νέα" που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και για να τελειώνει κάθε συζήτηση, παραθέτουμε την άδεια εξαγωγής τελικού χρήστη όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών».

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ότι ο Πάνος Καμμένος ότι έδειξε άλλο έγγραφο. Σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί και το Βασίλειο της Ιορδανίας προκειμένου να πουλήσει τα ίδια όπλα. 

Απαντήσεις ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος 

Απαντήσεις για τη σχέση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον μεσάζοντα στη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, για την πώληση στρατιωτικού υλικού, ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Επικαλούμενος δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δεν γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο και την Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκύπτει ότι συνομιλούσαν από το 2016 με τον κ. Παπαδόπουλο και η δήθεν διακρατική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία φέρει την υπογραφή του και την σφραγίδα της εταιρείας Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε., γεγονός –όπως αναφέρει «πρωτοφανές» για διακρατική συμφωνία.

«Ενημερωνόμαστε ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα διά του διορισμένου από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Χρηστίδη, κατέστησαν πληρεξούσιο τον κ. Παπαδόπουλο για την προώθηση εξοπλιστικών συστημάτων στην Κένυα», αναφέρει και προσθέτει απευθυνόμενος προς τον Πάνο Καμμένο: «Επιπλέον έχετε αναρτήσει στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου έγγραφο δήθεν σχετικό με την αγοραπωλησία βλημάτων από την Σαουδική Αραβία, αλλά με έκπληξή μας διαπιστώνουμε ότι πρόκειται άλλου είδους πολεμικό υλικό».