X

Φυγάδευσαν τον δολοφόνο της Δώρας από την Ευελπίδων (φωτο)

Σε κατάσταση πολιορκίας βρέθηκε το κτίριο 9. Συγγενείς της άτυχης εφοριακού, που προσπάθησαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο, δεν επέτρεπαν την έξοδό του από το κτίριο.

Ant1news



Υπό πολιορκία βρέθηκε το κτίριο 9 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να απομακρύνουν τον κόσμο για να βγάλουν έξω τον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη που απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Ωστόσο, οι γονείς και συγγενείς της Δώρας, αλλά και άγνωστοι δεν επέτρεπαν την έξοδο του 58χρονου. Φώναζαν «πετάξτε τον από το παράθυρο» και είχαν μπλοκάρει και τις δύο εξόδους του κτιρίου 9. 

Τελικά οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τον 58χρονο από την... πίσω πόρτα ενώ ο πατέρας της Δώρας επιτέθηκε στον δικηγόρο του κατηγορουμένου. Σε έξαλλη κατάσταση και η μητέρα της κατήγγειλε πως δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς.

 

 

 

Η οργή ξεχείλιζε από το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη αντίκρισαν τον δολοφόνο της .

Ο πατέρας, η μητέρα και τα αδέρφια της Δώρας άρχισαν να τον βρίζουν και να του πετούν αντικείμενα. «Θα πεθάνεις! Δεν θα ζήσεις!», φώναζε η μητέρα της αδικοχαμένης εφοριακού. «Φονιά! Φονιά!», κραύγαζαν τα αδέρφια της.

 

 

Οι αστυνομικοί μετέφεραν σχεδόν σηκωτό τον 58χρονο και πάνω στον πανικό σκόνταψαν στα σκαλοπάτια με αποτέλεσμα να προκληθεί πανδαιμόνιο. Εκεί, βρήκε την ευκαιρία η μητέρας της Δώρας Ζέμπερη να επιτεθεί στον Σοροπίδη με ένα στυλό.

 

«Θάνατος δεν θα τον αφήσω να ζήσει. Θα το πληρώσει το αίμα του παιδιού μου» φώναζε ο πατέρας, ενώ η μητέρα έλεγε σε όσους προσπαθούσαν να την κρατήσουν μακριά από τον δολοφόνο: «Δεν ντρέπεστε που μας κρατάτε. Και εσείς δημοσιογράφοι και εσείς βαράτε τον, ρίξτε του, πείτε πως ήταν το παιδί σας, οι αδερφές σας, η μάνα σας. Τι τον θέλετε; Τι θα τον κάνετε; Θα σκοτώσει και άλλα παιδιά. Θα τον ταϊζετε μέσα στη φυλακή. Αλήτη. Μας το έφαγες το κορίτσι μας. Μας έφαγες το διαμάντι μας. Θα σε σκοτώσω, από τα χέρια τα δικά μου θα πας. Δεν θα γλιτώσεις, δεν με κρατάει κανένας σας».

 

Ο 58χρονος, κατά την μεταφορά του στον ανακριτή και υπό την οργή των συγγενών της 32χρονης, απαντώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι έχει μετανιώσει και ζήτησε συγγνώμη.