X

Σάλος με τη “μήνυση” Καμμένου και την επίσκεψη αστυνομικών στα “Νέα”

Η είδηση για εντολή σύλληψης του διευθυντή των «Νέων και οι διευκρινίσεις που ακολούθησαν από την εφημερίδα. Τι λέει ο Καμμένος. Δεν πήγαν για σύλληψη οι αστυνομικοί εξηγεί ο Τόσκας.

Ant1news

Αναστάτωση προκλήθηκε μετά από δημοσίευμα της ιστοσελίδας  tanea.gr με τον τίτλο «ο Καμμένος ζητά τη σύλληψη του διευθυντή των Νέων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Καμμένος φέρεται να είχε ζητήσει τη σύλληψη του διευθυντή των «Νέων», Παναγιώτη Λάμψια, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε υποβάλλει μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας τα «Νέα».

Στο μακροσκελές άρθρο που δημοσιεύτηκε γινόταν λόγος για άθλια επίθεση στην εφημερίδα και προσπάθεια εκβιασμού και τρομοκράτησης της δημοσιογραφίας.

Την είδηση ακολούθησε δήλωση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, στην οποία καταδίκαζε τη μήνυση και την απόπειρα σύλληψης του κ. Λάμψια, καθώς όπως έγινε γνωστό, τρεις αστυνομικοί πήγαν στα γραφεία της εφημερίδα τα «Νέα» αναζητώντας τον κ. Λάμψια.

Ο κ. Καμμένος με ανάρτηση του στο Twitter, έκανε λόγο για fake news και επιτέθηκε σε όσους έσπευσαν να υιοθετήσουν την είδηση.

Αμέσως μετά και πάλι tanea.gr, επανήλθαν κάνοντας λόγο για «ύποπτα παιχνίδια», διευκρινίζοντας ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενημερώθηκαν ότι τελικά οι αστυνομικοί που πήγαν στα γραφεία της εφημερίδας, δεν είχαν εντολή σύλληψης του κ. Λάμψια, αλλά τη διερεύνηση των συνθηκών ασφαλείας.

 

Το κείμενο με τις διευκρινίσεις της εφημερίδας:

Περίεργα παιχνίδια με στόχο τον εκβιασμό και εν τέλει τον εκφοβισμό και τη φίμωση των «ΝΕΩΝ» παίζει από νωρίς το απόγευμα η κυβέρνηση. Οπως παραδέχτηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας εμφανίστηκαν στα «ΝΕΑ» τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Καλλιθέας αναζητώντας τον διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια αλλά όχι για να τον συλλάβουν. Ο κ. Τόσκας ισχυρίστηκε μετά τρίωρο και αφού δεν είχε ανευρεθεί ο Παναγιώτης Λάμψιας ότι «προσήλθαν στα “ΝΕΑ” για να διερευνήσουν τις συνθήκες ασφαλείας»!!

Με αυτό τον ελάχιστα πιστευτό, και πρόδηλα έωλο ισχυρισμό, η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος είχε επιχειρήσει τη σύλληψη του δημοσιογράφου με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για δήθεν συκοφαντική δυσφήμησή του. Είναι προφανές ότι η κινητοποίηση των πολιτικών κομμάτων, των δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής είχε ως αποτέλεσμα ύστερα από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, στις οποίες μετείχε ενεργά και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, να μην υλοποιήσει τις απειλές του ο Καμμένος, τις οποίες είχε προαναγγείλει πομπωδώς από το πρωί μέσω του Σκάι εξαπολύοντας νέα άθλια επίθεση κατά των «ΝΕΩΝ», σε μια προφανή προσπάθεια να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Πιστός στην εκβιαστική και τρομοκρατικού χαρακτήρα πρακτική που ακολουθεί απέναντι στα «ΤΑ ΝΕΑ» προκειμένου να φιμώσει την εφημερίδα και τους συντάκτες της και να σταματήσει το μπαράζ των αποκαλύψεων για τον σκοτεινό ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση της πώλησης όπλων, όπως και για τον ρόλο του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου, ο υπουργός Αμυνας είχε αναγγείλει επίσης την κατάθεση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση και μέσω ειδικού δελτίου Τύπου του υπουργείου, στις 8.20 το πρωί!!

Η κατάφωρα εκβιαστική πρακτική Καμμένου συμπληρώθηκε με ένα απίστευτο κρεσέντο συκοφαντικών αθλιοτήτων, ψευδών και λάσπης που εκστόμισε κατά στελεχών των «ΝΕΩΝ» σε πρωινή συνέντευξή του στον Σκάι, με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν αναγνώριζαν τον Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της χώρας και ζητούσαν να υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Ο ίδιος ο υπουργός, που επαίρεται ότι έχει καταθέσει πάνω από 50 αγωγές στα «ΝΕΑ» και θα καταθέτει μία για κάθε δημοσίευμα, δεν έδωσε φυσικά την παραμικρή απάντηση στα σοβαρότατα ερωτήματα που προκαλεί η υπόθεση και προσπάθησε με δόλιο τρόπο να διαστρεβλώσει εντελώς την πραγματικότητα εμφανιζόμενος ως θύμα δήθεν συκοφαντικής επίθεσης, σε μια υπόθεση η οποία έχει τρομακτικά κενά και πλήθος σκιών.

Η διάψευση Καμμένου

Με ανάρτηση του στο Twitter, ο Πάνος Καμμένος διαψεύδει ότι υπέβαλλε μήνυση και επιτίθεται σε όσους έσευσαν να υιοθετήσουν την είδηση.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχολίασε ότι «η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων συνεχίζεται.

Αυτή τη φορά η κυρία Γεννηματά αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού κ. Τσιόδρας, εγκαλούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για μηνύσεις που δεν έγιναν και για συλλήψεις που ουδέποτε παραγγέλθηκαν. Προφανώς για κάποιο λόγο, βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

ΑΝΕΛ: η μόνη τους αγωνία είναι να πλήξουν τον Καμμένο

Η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας το θέμα που ανέκυψε σε γραπτή της δήλωση επισημαίνει ότι «μετά τις αθλιότητες των «Νέων» για δήθεν μήνυση που τους υπέβαλε ο Πάνος Καμμένος έσπευσαν οι γνωστοί πολιτικοί νταραβεριτζήδες της διαπλοκής, η κ. Γεννηματά, ο κ. Τσιόδρας, ο γνωστός κ. Βενιζέλος, να κάνουν σπέκουλα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα τελευταία ψίχουλα στήριξης για την πολιτική τους επιβίωση.

Η αγωνία τους είναι να πλήξουν τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο γιατί στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους και υιοθετούν το παραμικρό συκοφαντικό δημοσίευμα. Αλλά οι Έλληνες πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο.

Είναι εντυπωσιακό μάλιστα ότι ο διευθυντής της εφημερίδας μετά το επικό και πρωτοφανές fake news της δήθεν εντολής για σύλληψή του, προσπαθεί να τα μαζέψει ρίχνοντας παντού λάσπη».

Το σχόλιο Γεννηματά

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε δήλωσε, «ο γνωστός διώκτης του Τύπου, συγκυβερνήτης του κ.Τσίπρα, κ. Καμμένος ξαναχτύπησε. Αφού δεν μπορεί να ελέγξει τα μέσα επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους.

Κινείται εκτός των δημοκρατικών θεσμών.  Συνυπεύθυνος γι’ αυτή την προκλητική στάση  είναι και ο Πρωθυπουργός. Χθες ήθελαν έξω τον τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν μέσα το Διευθυντή των ΝΕΩΝ. Αυτή η καθεστωτική αντίληψη των κυβερνώντων δεν θα περάσει . Η καταδίκη από το λαό θα είναι αμείλικτη».

 

Η αρχική ανάρτηση της εφημερίδας

Με νέα αθλια επιθεση κατά των ΝΕΩΝ επιχειρησε ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθυνες που έχει για την πώληση στρατιωτικου οπλισμου στη Σαουδικη Αραβία.

Πιστος στην εκβιαστικη και τρομοκρατικου χαρακτήρα πρακτικη που ακολουθεί με ΤΑ ΝΕΑ προκειμένου να φιμώσει την εφημεριδα και τους συντάκτες της και να σταματήσει το μπαράζ των αποκαλυψεων για τον σκοτεινό ρολο που έχει παιξει στην υποθεση της πωλησης, όπως και για τον ρολο του φερομενου ως μεσάζοντα Βασ. Παπαδόπουλου, ο υπουργός Αμυνας αποπειράθηκε χθες νωρίς το απογευμα να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ Παν. Λάμψια κινώντας σε βάρος του τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά απο μηνυση για σαυκοφαντικη δυσφημιση.

Η κατάφωρα εκβιαστικη πρακτικη Καμμένου ήρθε σε συνέχεια ενός απιστευτου κρεσέντο συκοφαντικών αθλιοτητων, ψευδών και λάσπης που εκστόμισε κατά στελεχών των ΝΕΩΝ σε πρωινή συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, με αφορμή την αποκάλυψη οτι οι αρχές της Σαουδικης Αραβιας δεν αναγνώριζαν τον Παπαδοπουλο ως εκπροσωπο της χώρας, και ζητουσαν να υπάρξει διαπραγματευση μεταξυ των δυο κυβερνησεων.

Ο ίδιος ο υπουργός που επαίρεται οτι ‘εχει καταθέσει πάνω απο 50 αγωγές στα ΝΕΑ και θα καταθέτει μία για κάθε δημοσιευμα, δεν έδωσε φυσικά την παραμικρη απάντηση στα σοβαρότατα ερωτηματα που προκαλει η υποθεση, και προσπαθησε με δολιο τρόπο να διαστρεβλώσει εντελώς την πραγματικότητα εμφανιζόμενος ως θυμα δήθεν συκοφαντικης επιθεσης, σε μια υποθεση η οποια έχει τρομακτικά κενά, και πληθος σκιών.

Το ερωτημα βεβαιως μετά και την χθεσινή αποπειρα του Καμμένου να φιμώσει ΤΑ ΝΕΑ, είναι εως ποτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κλεινει τα μάτια στην συνεχή, επιμονη, φαστιστικου χαρακτηρα επιθεση του κυβερνητικού του εταίρου στον Τύπο, καθώς είναι πλέον φανερό ότι όσο σιωπά είναι αδυνατον να διαχωριστεί απο τις ενέργειες του υπουργου Αμυνας, και η ανοχή που επιδεικνυει είναι τελικά συνενοχή! 

Να σημειωθεί οτι η Εισαγγελια Πρωτοδικών Αθηνών δηλωσε αγνοια τόσο για την υποβολη της μηνυτήριας αναφοράς όσο και για την για την προσπάθεια να εφαρμοστεί η διαδικασία του αυτοφώρου κατά του διευθυντή των ΝΕΩΝ, διότι ο μηνυτής-υπουργός κατά την πάγια πρακτικη του, και προκειμένου να παρακάμψει τους θεσμους της Δικαιοσυνης, δεν υπέβαλλε την μηνυση στην Εισαγγελία.