X

Αμείωτος ο σάλος για την άδεια στον Κουφοντίνα

"Θύελλα" αντιδράσεων για την 48ωρη άδεια στον εκτελεστή της "17 Νοέμβρη". Τι ζητά από την κυβέρνηση ο Μητσοτάκης. Η απάντηση Τόσκα. Συγκλονίζουν Κώστας και Αλεξία Μπακογιάννη.

Ant1news

"Θύελλα" αντιδράσεων εξακολουθεί να προκαλεί η διήμερη άδεια στον αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος σήμερα επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Να καταδικάσει πολιτικά η κυβέρνηση την απόφαση για αποφυλάκιση Κουφοντίνα ζήτησε ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως η αλλαγή στο νομικό πλαίσιο του έδωσε το δικαίωμα να ζητήσει νωρίτερα διήμερη άδεια. 

"Η κυβέρνηση τήρησε το νόμο με την άδεια στον Κουφοντίνα" υποστηρίζει ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας Πολίτη Νίκος Τόσκας, προσθέτοντας πως η εσωτερική τρομοκρατία στη χώρα μας βρίσκεται σε καθοδική πορεία. 

Οργισμένος ο Κώστας Μπακογιάννης, που έχασε τον πατέρα του Παύλο Μπακογιάννη σε ηλικία 10 ετών το 1985 από το πιστόλι του ψυχρού εκτελεστή Δημήτρη Κουφοντίνα, ξέσπασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με το Νίκο Χατζηνικολάου. Εγκάλεσε την κυβέρνηση για τη μη δημόσια καταδίκη της απόφασης για παροχή διήμερης άδειας στον αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη», ζητώντας από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση. 

"Ο Κουφοντίνας πέρασε την άδεια του καθοδηγώντας νέες γενιές τρομοκρατών", δήλωσε η Αλεξία Μπακογιάννη, ρωτώντας να μάθει τι άλλαξε τώρα και το Συμβούλιο των Φυλακών επέτρεψε στον αρχιτρομοκράτη να πάρει άδεια, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε αποφανθεί αρνητικά. Ωστόσο, μιλώντας την Παρασκευή στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα", φανερά συγκινημένη περιέγραψε τα συναισθήματά της όταν είδε τον Κουφοντίνα να βγαίνει από την φυλακή. «Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Δυστυχώς όλη αυτή η διαδικασία το βασικό πράγμα που κάνει είναι ότι αναβιώνει έναν απίστευτο εφιάλτη. Αναβιώνει ότι αρνητικό μπορεί να είχες ζήσει σε όλη σου τη ζωή», ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, περιορίζεται να δηλώσει ότι «ο νομικός μας πολιτισμός δεν εφαρμόζεται α λα καρτ».

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας την παρουσία και τον λόγο του Κώστα Μπακογιάννη η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «κατάθεση ψυχής» και για «προσβολή στην μνήμη των θυμάτων», με την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.