X

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

Κλιμακώνουν τον προεκλογικό αγώνα οι 9 υποψήφιοι, με ομιλίες, συναντήσεις και συνεντεύξεις. Πού και πότε μπορούν να ψηφίσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Ant1news

Με συναντήσεις, επαφές, ομιλίες και συγκεντρώσεις φίλων και υποστηρικτών ρίχνουν την αυλαία της προεκλογικής τους εκστρατείας για την ηγεσία του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά οι 9 υποψήφιοι.

Σε συνέντευξη της, το Σάββατο, στα "ΝΕΑ", η Φώφη Γεννηματά τονίζει ότι το πρώτο βήμα της επόμενης ημέρας είναι η διεξαγωγή Συνεδρίου και η εκλογή οργάνων για την πλήρη συγκρότηση του φορέα, που θα φέρει αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό.

Η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δεν αμφισβητεί την παρουσία όλων των συνυποψήφιων στην επόμενη μέρα των εκλογών ώστε,  «να συνεχίσουμε πιο δυνατά, όλοι μαζί την νικηφόρα πορεία», ενώ εκτιμά ότι η επικείμενη αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, «ανησυχεί το σημερινό πολιτικό κατεστημένο».

Μιλώντας την Παρασκευή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η κ. Γεννηματά, δήλωσε εγγυήτρια της ενότητας την «επόμενη ημέρα», λέγοντας ότι στόχος της είναι η μάχη ενάντια στην συντήρηση και τον λαϊκισμό της Κυβέρνησης και η έξοδος από τα μνημόνια, σημειώνοντας ότι η παράταξη θα συνεχίσει ενισχυμένη και αυτόνομη μετά την εκλογική διαδικασία.

 

Στο περιστύλιο του Ζαππείου πραγματοποίησε την κεντρική πολιτική του ομιλία ο Σταύρος Θεοδωράκης, με σύνθημα «την Κυριακή ψηφίζεις για να έχεις λύση και στις εθνικές εκλογές». Την Κυριακή, πριν ψηφίσει, θα πάρει μέρος στον αγώνα των 5 χλμ, στο πλαίσιο του 35ου Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ενώ το πρωί σε δηλώσεις του στην Θεσσαλονίκη τόνισε «καλώ τον κόσμο να αποφασίσει να συμμετέχει για έναν επιπλέον λόγο. Πρέπει να δώσουμε μια απάντηση στον αυταρχισμό και στη συμπεριφορά που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση. Θα είναι ένα καλό μήνυμα για την κυβέρνηση αν αύριο, 200.000-300.000 κόσμου ψηφίσει έναν άνθρωπο που είναι κόντρα στο λαϊκισμό, στη δημαγωγία, στις ιδεοληψίες».

«Η ψήφος την Κυριακή είναι πολιτική ψήφος», σημείωσε ο Γιώργος Καμίνης, ενώ και οι υπόλοιποι υποψήφιοι πύκνωσαν τα πολιτικά μηνύματα τους.

«Δεν αξίζει στην Ελλάδα η μιζέρια, η απομόνωση, το μίσος και η διχόνοια. Αν η Δημοκρατική Παράταξη δεν αναγεννηθεί, η χώρα μπαίνει σε νέες περιπέτειες», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ μιλώντας στην Καθημερινή, ο Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνει «εάν κυβερνήσουμε με τη Ν.Δ., θα σβήσουμε».

Κάλεσμα στους πολίτες για ενεργό συμμετοχή στις εκλογές απευθύνει και ο Γιάννης Μανιάτης, τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε τη στασιμότητα του 7%».

Μήνυμα προς τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία έστειλε καιι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος.

Δείτε ΕΔΩ όσα πρέπει να ξέρετε για το πως, που και πότε μπορεί κάποιος να ψηφίσει.