X

“Στα όπλα” Μαξίμου – ΝΔ – Καμμένος για τον “μεσάζοντα”

Εξετάζει πρόταση μομφής κατά του ΥΕΘΑ η ΝΔ. Η απάντηση της Κυβέρνησης και οι διευκρινίσεις του «Πενταγώνου». «Φουλ» της σκανδαλολογίας στο πολιτικό σκηνικό.

Ant1news

Κορυφώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής εναντίον του Πάνου Καμμένου, για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε «όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, όσο ο  κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου».

Απαντώντας, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «αν όντως ο κ. Μητσοτάκης προχωρήσει σε πρόταση μομφής, θα πρόκειται για ομολογία ήττας. Απλά, θα επιβεβαιώσει εμφατικά το νέο αδιέξοδό του μετά και τις αποκαλύψεις για την offshore της συζύγου του, για την οποία δεν έχει το ούτε το θάρρος ούτε την ευθιξία να απαντήσει. Θα πρόκειται για μία απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί υπόλογος».

Την ίδια στιγμή, δύο εφημερίδες, «ΤΑ ΝΕΑ» και τα «Παραπολιτικά», επικαλούνται έγγραφα που αμφισβητούν ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος αναγνωρίζεται από τη Σαουδική Αραβία ως επίσημος μεσάζοντας. Στον αντίποδα, η «Αυγή» μιλά για «παραμύθια της Χαλιμάς», παρουσιάζοντας τρία έγγραφα, στα οποία οι Σαουδάραβες τον χαρακτηρίζουν ως ορισμένο εκπρόσωπο τους, για την αγορά αμυντικού υλικού από την Ελλάδα.

Μετωπική ΝΔ-ΥΕΘΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζει «τα νέα καταιγιστικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ό,τι ο Πάνος Καμμένος εμπλέκεται, προσωπικά, σε σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της Κυβέρνησής του». 

 

Απαντώντας, σε ανακοίνωση του Υπ. Εθνικής Άμυνας αναφέρει «από τα μαλλιά της προσπαθεί να πιαστεί η Νέα Δημοκρατία μετατρέποντας το κόμμα σε γραφείο Τύπου συγκεκριμένου συγκροτήματος για μία σύμβαση που ψήφισε η ίδια, μέχρι τώρα δεν έχει εκτελεστεί και είναι απόλυτα νόμιμη και συμφέρουσα για τον ελληνικό λαό. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει οριστεί εκπρόσωπος από την Ελλάδα. Όποιος ενδιαφέρεται, να ρωτήσει εκείνον που τον όρισε».

Ανταπαντώντας, η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωση της αναφέρει «και μόνον το ύφος της ανακοίνωσης προδίδει τον πανικό του κ. Καμμένου. Θυμίζουμε στο συστηματικό ψεύτη Υπουργό Άμυνας, ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε να υπάρξει μια απευθείας διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία χωρίς  μεσάζοντες, όπως επιτάσσει ο νόμος. Κατά τα λοιπά, ελπίζουμε να μην στείλει ο κ. Καμμένος την Αστυνομία να συλλάβει και την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

«Μετά τον εξευτελισμό των ανακοινώσεων για μήνυση που δεν υποβλήθηκε ποτέ, η Νέα Δημοκρατία των εξωγήινων του Υμηττού συνεχίζει τη στήριξη των fake news. Λυπούμαστε αλλά δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον παραλογισμό του …παραδείσου», αναφέρεται στην ανταπάντηση του Yπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Νέα Δημοκρατία.

 

«Κόντρα» και για τον Αυγενάκη

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιμένοντας στην «γραμμή του Μαξίμου» είχε τονίσει από την Καλαμάτα ότι «χαμένος στις αποκαλύψεις για την offshore της συζύγου του, τις δραστηριότητες του κ. Αυγενάκη αλλά και τις αναφορές της πρώην γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου αναφορικά με την προνομιακή μεταχείριση του κ. Μητσοτάκη από τη Siemens, ο αρχηγός της ΝΔ και τα στελέχη της βρίσκονται σε ένα τυχοδιωκτικό, αντιπολιτευτικό αμόκ. Φαντασιώνονται βία, ανομία, σκάνδαλα». 

Από την πλευρά του, απαντώντας στις επιθέσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο Λευτέρης Αυγενάκης σημειώνει «στα όσα με εμπλέκει το παρακράτος Τσίπρα- Καμμένου- Βαξεβάνη, έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά. Δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω και γι' αυτό έχω ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη».