X

Σύμη: αυτοκίνητα έπεσαν στην θάλασσα από την κακοκαιρία

Αγωνία για την τύχη ανθρώπων που τυχόν βρίσκονταν μέσα σε αυτά. Συγκεγχυμένες πληροφορίες για τον αριθμό των ΙΧ.

Ant1news

Των Κώστα Τάτση - Γιάννη Αρβανίτη

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στην Σύμη, καθώς απο την κακοκαιρία που πληττει το νησί, την έντονη βροχόπτωση που έχει προκαλέσει πλημμύρες, αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους, αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο λιμάνι του νησιού, προκειμένου να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής για Ρόδο, παρασύρθηκαν και κατέληξαν στην θάλασσα. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην θάλασσα κατέληξαν τρία αυτοκίνητα, ωστόσο ο Δήμαρχος του νησιού, με τον οποίο επικοινώνησε ο ΑΝΤ1 υποστήριζε νωρίτερα ότι είναι τουλάχιστον 10 τα ΙΧ που βρέθηκαν ξαφνικά στο νερό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός σε κατοίκους και Αρχές, καθώς δεν είναι γνωστό αν σε κάποιο ή κάποια απο τα οχήματα βρίσκονται επιβάτες που περίμεναν να επιβιβαστούν στο πλοίο και μπορεί να εγκλωβίστηκαν στα ΙΧ τους, που έχουν καταλήξει στην θάλασσα.

Στην περιοχή του λιμανιού αναμένεται να πέσουν δύτες απο την Κάλυμνο, της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού,προκειμένου να αναζητήσουν τυχόν εγκλωβισμένους ανθρώπους στα ΙΧ που έπεσαν στην θάλασσα.

Σημειώνεται ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων, το πλοίο "Blue Star Paros" που επρόκειτο να δέσει στην Σύμη, εγκατέλειψε την προσπάθεια και συνέχισε το ταξίδι του για την Ρόδο.

Το νησί πλήττεται επί ώρες απο έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, περιουσίες έχουν καταστραφεί.

Και σα να μήν έφταναν όλα αυτά, οι κάτοικοι του νησιού έχουν μείνει και χωρίς ρεύμα, καθώς σημειώθηκε γενική διακοπή της ηλεκτροδότησης το απόγευμα.

Στη Σύμη μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή στο νησί.

Στο Πιτίνι έχει γίνει κατολίσθηση, ενώ ο ποταμός Σαλαχούρης έχει ξεχειλίσει απο τον μεγάλο όγκο των όμβριων υδάτων και τα φερτά υλικά.

Δείτε το βίντεο απο πλημμύρες στην Σύμη, που ανήρτησε το Forecast Weather Greece:

Βίντεο που ανήρτησαν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: