X

Η απάντηση των “Δεν Πληρώνω” σε Κοντονή-Τόσκα για τους πλειστηριασμούς

Χαρακτηρίζουν "κατάπτυστη" την κοινή δήλωση των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη και διαμηνύουν ότι δεν θα υποχωρήσουν.

Ant1news

«Κατάπτυστη» χαρακτηρίζει το κίνημα «Δεν πληρώνω» την κοινή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης και του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη  για τους πλειστηριασμούς.

στην ανακοίνωση του το κίνημα «Δεν πληρώνω» μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «είναι θλιβερό και συνάμα εξοργιστικό, μία κυβέρνηση που ισχυριζόταν ότι θα χορέψει τις αγορές στο ταψί και θα σκίσει τα μνημόνια να έχει καταντήσει ο πιο πιστός υπηρέτης των τραπεζιτών και της μαφίας των τροϊκανών».

Παράλληλα, επισημαίνεται πως «το Κίνημα Δεν Πληρώνω ουδέποτε έχει σταματήσει πλειστηριασμό ακινήτου αξίας εκατομμυρίων. Όπως με ντοκουμέντα έχουμε δημοσιεύσει, οι πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων μεγαλοοφειλετών είτε πραγματοποιούνται κανονικά, είτε δεν πραγματοποιούνται λόγω ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ στον χώρο του Ειρηνοδικείου, των συμβολαιογράφων που έχουν επιφορτιστεί με την διεκπεραίωση των συγκεκριμένων πλειστηριασμών».

Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ότι «ο νόμος Σταθάκη (αυστηροποιημένος νόμος Κατσέλη) ΔΕΝ προστατεύει οριζόντια την πρώτη κατοικία», αφήνοντας έκθετους «όσους δεν πληρούν τα αυστηρότατα κριτήρια του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών και όσους δεν έχουν πλέον τις δικονομικές δυνατότητες να προστατεύσουν την κατοικία τους μέσω του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας».

Τέλος, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και επισημαίνουν ότι θα κλιμακώσουν την αντίστασή τους υψώσνοντας "τείχος προστασίας και υπεράσπισης των κατατρεγμένων και των πιο αδυνάμων"

Σταύρος Κοντονής και Νίκος Τόσκας στην κοινή τους δήλωση κατέκριναν τη στάση των ομάδων που, όπως λένε, βοηθούν τους πλούσιους να μην χάνουν τις περιουσίες τους.