X

Νεκρή στη Μάνδρα από τις πλημμύρες

Μία γυναίκα κατάληξε όταν εγκλωβίστηκε στο σπίτι της από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή.

Ant1news

Σε τραγωδία εξελίσσεται η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα τη Μάνδρα Αττικής, την Νέα Πέραμο και την Ελευσίνα (Μαγούλα).

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη,  στη Μάνδρα Αττικής, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος.

Λίγο πριν από τις 10 έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα. Δύο γυναίκες, κάτοικοι της ίδιας οδού, μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο, με συμπτώματα υποθερμίας.

Ο οδηγός βαρέως οχήματος μεταφέρεται τραυματίας σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους τραυματίες, ωστόσο η υπάρχουσα κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία, στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση.

Μέγαρα – Νέα Πέραμος και Μαγούλα έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που μετέτρεψαν δρόμους, εθνικές οδού και πολεοδομικά συγκροτήματα σε μια απέραντη λίμνη νερών και σε λασπότοπο.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά, στην Παλαιά και Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Η παράσυρση σταθμευμένων οχημάτων είναι εντυπωσιακή και στα κέντρα των πόλεων της Νέας Περάμου και της Μάνδρας.

Οι κάτοικοι των περιοχών έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, καθώς το ύψος του νερού ξεπερνά το 1,5 μέτρο, ενώ εγκλωβισμένοι είναι και οι υπάλληλοι του εργοστασίου της Τζόνσον στην περιοχή.

 

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στη Μάνδρα Αττικής, όπου επίσης έχει πλημμυρίσει όλη η περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι πυροσβέστες που επιχειρούσαν για τον απεγκλωβισμό επιβαινόντων κοντέινερ, εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι. Το νερό στη Μάνδρα έχει φτάσει στα 2 μέτρα ύψος, παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έχουν πλημμυρίσει όλα τα ισόγεια, ενώ εκτός των οχημάτων, έχει παρασυρθεί και ένα περίπτερο.

Στην Ελευσίνα οχήματα κόλλησαν στη γέφυρα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και ένα λεωφορείο. Η Πυροσβεστική επενέβη για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων, ενώ χρειάστηκε να σπάσει το τζάμι του οδηγού για να τους απεγκλωβίσει.

 

Τα καταστήματα έχουν πλημμυρίσει και δεν λειτουργούν. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 340 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα και σπίτια.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν έσπασε αντιπλημμυρικό φράγμα που συγκρατεί τα νερά που πέφτουν από το βουνό, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και τα νερά να πνίξουν τις περιοχές που βρίσκονται στους πρόποδές του. Νερά και φερτά υλικά έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια με εμπόδια, επικίνδυνα για όσους επιχειρήσουν να τους περάσουν. Η Πυροσβεστική, όπως και η Περιφέρεια, απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για πρωτοφανή εικόνα και οι φωτογραφίες και τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τους επιβεβαιώνουν.

Κλειστοί δρόμοι και σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μαγούλα σήμερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου.

Όσο αφορά στην κίνηση των οχημάτων, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην παλαιά Εθνική Οδό και συγκεκριμένα στο 39χλμ από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην Παλαιά Εθνική Ελευσίνας – Θηβών και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγία Σωτηρία, στο 2ο χλμ της Εθνικής.

Προβλήματα έχουν αναφερθεί και στην Νέα Εθνική Οδό, από το 34ό χλμ μέχρι το 39ό χλμ προς Κόρινθο. Εκεί η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Εκτροπή των οχημάτων γίνεται στο 15,5 χλμ της Νέας Εθνικής Αθηνών – Κορίνθου, στον κόμβο Ασπροπύργου προς Κόρινθο, στο 21ο χλμ από Ελευσίνα προς Κόρινθο και στο 24ο χλμ από τη Μάνδρα προς Αθήνα. 

Δείτε τις μαρτυρίες εγκλωβισμένων οδηγών στο Καλημέρα Ελλάδα