X

Δυνατή καταιγίδα με χαλάζι στην Αθήνα

Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις και την κυκλοφορία των οχημάτων. Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Ant1news

Σφοδρή καταιγίδα απο τις 22.00 το βράδυ την περιοχή της Αττικής, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις και την κυκλοφορία των οχημάτων.


Σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σε πολλές περιοχές έπεσε ακόμα ακόμα και χαλάζι.

Η σφοδρή βροχόπτωση έπληξε περιοχές από τον Πειραιά έως και τα βόρεια προάστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, ειδικά στην περιοχή του Καρέα, ενώ σε πολλά σημεία η ορατότητα είναι περιορισμένη. 

Δύσκολη περιγράφεται η κατάσταση επίσης σε Αίγινα και Σαλαμίνα. 

Η Πυροσβεστική μέχρι αργά το βράδυ είχε δεχθεί μέχρι τις 11 το βράδυ 35 κλήσεις από όλη την Αττική για βοήθεια, απαντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς οδηγών.  

Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της οδού Π. Ράλλη έως το ύψος της οδού Χαμοστέρνας. 

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού στην Ελευσίνα.   

 

Σύμφωνα με την αστυνομία εξακολουθεί η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων:

1)στο 39χλμ της Π.E.O.A.K, περιοχή Μεγάρων ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα

2) στο 39χλμ της Π.E.O.A.K , περιοχή Νέας Περάμου ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα

3)στην Π.E.O.A.K , κόμβος διυλιστηρίων ρεύμα προς Νέα Πέραμο

4)κόμβος Μάνδρας ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα

 5) 4χλμ Π.E.O Αθηνών – Θηβών ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα

6)στη διασταύρωση Μάνδρας – Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα

 7) στην οδό Στρατηγού Ρόκα στο ύψος του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, επίσης, διακοπή της κυκλοφορίας στη Λ. Σαλαμίνος στη Σαλαμίνα και στα δύο ρεύματα από το ύψος της οδού Ζ. Πηγής έως την Λ/. Φανερωμένης. 

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Με τη λήψη προειδοποίησης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

 

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και αποφασίστηκε να απαγορευτεί η στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους, στη Παλαιά Κοκκινιά και να βρίσκονται σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά.

Επίσης, συνιστάται σε όσους διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους, να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου γίνεται συχνά συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων βρόχινων νερών, όπως στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο κόμβο του «Σκλαβενίτη», στη Λεύκα, στο λιμάνι του Περάματος και στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς. 

Για άτομα με ειδικές ανάγκες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά θα έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.