X

Νέο κύμα κακοκαιρίας στην Αττική! (βίντεο)

Εικόνες από Μάνδρα θυμίζει η κατάσταση στο Κερατσίνι, με δρόμους – ποτάμια. Ισχυρή βροχόπτωση στα βόρεια προάστια. Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα.

Ant1news

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Αττική, μετά τη χθεσινοβραδινή νεροποντή, που προκάλεσε πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, ενώ φαινόμενα παρατηρούνται σε όλη την επικράτεια.

Το Κερατσίνι αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, ιδίως στην κατάληξη της Λεωφόρου Σαλαμίνος, όπου διασταυρώνεται με την Λ. Δημοκρατίας.

Στο σημείο αυτό έχουν σωρευτεί τεράστιοι όγκοι υδάτων, έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα απο την μανία του νερού, ενώ ακόμη και η κυκλοφορία φορτηγών, λόγω του ύψους του νερού, γίνεται με δυσκολία.

Σε Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 50 κλήσεις για την παροχή βοήθειας, κυρίως για άντληση υδάτων απο πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Χαρακτηριστικές για την κατάσταση που επικρατεί στο Κερατσίνι είναι οι εικόνες που έστειλαν στον ANT1news.gr, κάτοικοι της περιοχής:

 

 

 

 

 

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα.

 

Ισχυρές είναι οι βροχοπτώσεις και στο Μαρούσι, όπου πέραν της αυξημένης κίνησης των οχημάτων, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επιμείνουν την Αττική και στη συνέχεια την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού και του Βόρειου Αιγαίου.

Το βράδυ δεύτερο κύμα κακοκαιρίας έρχεται για να πλήξει τα νησιά του Ιονίου με τον Μεσογειακό Κυκλώνα (Medicane) να χτυπάει με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση. Επίσης, οι περιοχές που θα πληγούν είναι η Αιτωλοακαρνανία, η Ηλεία, η Αχαϊα και η Μεσσηνία.

Χαλάζι στο Μαρούσι

Πλημμυρικά φαινόμενα έχουμε και στο Καματερό (Το βίντεο είναι από τον αναγνώστη μας Νίκο Λεωνιδόπουλο)