X

Αιφνίδια αποχώρηση της Τουρκίας από στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ

Έξαλλος ο Ερντογάν διέταξε να αποχωρήσουν από την άσκηση οι Τούρκοι στρατιώτες. Τι προκάλεσε την «έκρηξη» του. Συγνώμμη ζήτησε το ΝΑΤΟ.

Ant1news

Με εντολή του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποσύρθηκαν οι Τούρκοι στρατιώτες  που συμμετείχαν σε Νατοϊκή άσκηση στη Νορβηγία, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε για νορβηγικό πίνακα με εχθρικούς στόχους στον οποίο υπήρχε, όπως υποστήριξε, φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ και το δικό του όνομα.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους αναφέρθηκε αναλυτικά στο ζήτημα, αναφέροντας ότι «χθες προέκυψε ένα θέμα στην Νορβηγία. Ανήρτησαν έναν πίνακα των εχθρών. Σε αυτόν τον πίνακα υπήρχε φωτογραφία του Ατατούρκ και στην άλλη πλευρά το όνομά μου.

Αυτοί ήταν στο στόχαστρο. Την ώρα που αυτό έγινε γνωστό, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο υπουργός μας αρμόδιος για ζητήματα Ε.Ε. ήταν καθ' οδόν προς Καναδά.

Με κάλεσαν. Με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ, ότι συμμετέχουμε με 40 στρατιώτες και ότι αποφάσισαν να τους αποσύρουν. Απάντησα και βέβαια να το κάνετε άμεσα μην περιμένετε καθόλου.

 Ακόμη κι αν αποσυρθούν οι εν λόγω στόχοι, να αποσυρθούν άμεσα οι 40 στρατιώτες μας. Δεν νοούνται τέτοια συμμαχία και τέτοιοι σύμμαχοι», κατέληξε.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο ίδιος ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, απέστειλε επιστολή του στην Άγκυρα εκφράζοντας συγνώμη για το συμβάν εκ μέρους της συμμαχίας και διαβεβαιώνοντας ότι το άτομο το οποίο παρουσίασε τον εν λόγω πίνακα απαλλάχθηκε αμέσως των καθηκόντων του και διενεργείται έρευνα.

Δεν πρόκειται για υπάλληλο του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, αλλά, όπως αναφέρουν μάλιστα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το άτομο αυτό φέρεται να είναι τουρκικής καταγωγής.