X

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ στον ΑΝΤ1 για τα μπαζωμένα ρέματα

Τι είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου για τα απαραίτητα έργα στην Δυτική Αττική, τις ευθύνες της Πολιτείας, αλλά και την έλλειψη τεχνικών μέσων για την αντιμετώπιση καταπατήσεων.

Ant1news

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Στασινός «το νερό πέρασε από εκεί που περνούσε επί χρόνια, μόνο που τώρα είναι κεντρικός δρόμος, χωρίς να έχουν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα», προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε ούτε κάποιο έργο προστασίας μετά την φωτιά το 2016 στο όρος Πατέρας.

«Είχε προβλεφθεί ότι θα συμβεί το κακό αυτό» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι πολλές φορές κάθε χειμώνα, η περιοχή αποκλείεται από συγκέντρωση νερών, σημειώνοντας ότι «τα έργα που πρέπει να γίνουν είναι προσδιορισμένα, έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες και αυτό που πρέπει είναι να συμφωνήσουμε διακομματικά ότι πρέπει να γίνουν πχ. δέκα έργα στην Αττική. Να συμφωνήσουμε και να τα “τρέξουμε” γρήγορα αυτά τα έργα για την προστασία των πολιτών».

Ο κ. Στασινός τόνισε ότι «αν υπήρχε ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών και ηλεκτρονικοί χάρτες που να δείχνουν που είναι τα ρέματα, ακόμη κι αν υπήρχε ένας «κακός μηχανικός» που θέλει να «σβήσει» ένα ρέμα για να χτιστεί ένα ακίνητο, κάτι τέτοιοι δεν θα μπορούσε να συμβεί».