X

Σε κρίσιμη κατάσταση η δικηγόρος που τραυματίστηκε στα επεισόδια στα Εξάρχεια

Διασωληνωμένη σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 55χρονη δικηγόρος. Συγκλονιστικές περιγραφές για το χτύπημα που δέχθηκε.

Ant1news

Διασωληνωμένη σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 55χρονη δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά που τραυματίστηκε το βράδυ της Παρασκευής από φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν μετά την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II βρέθηκε στα Εξάρχεια από ενδιαφέρον για την πορεία των επεισοδίων και για τον κίνδυνο που θα μπορούσαν να διατρέξουν άνθρωποι.

Για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σχετικά με τον τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου στα Εξάρχεια η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, η συγκεκριμένη δικηγόρος και εγκληματολόγος συνόδευε τους φωτορεπόρτερ όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, καθώς η δράση της είναι εναντίον οποιασδήποτε μορφής βίας, από όπου και αν προέρχεται.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι κουκουλοφόροι που εκτόξευσαν με ευθεία βολή τη φωτοβολίδα σημάδευσαν αστυνομικούς των ΜAT, που ήταν στο σημείο, σε μια δολοφονική επίθεση, όπως λένε, αλλά η φωτοβολίδα χτύπησε τη δικηγόρο, δηλαδή ήταν μια παράπλευρη απώλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φονική φωτοβολίδα που την τραυμάτισε σοβαρά είναι ναυτικού τύπου, ενώ η φλόγα της, που δεν κατάφεραν να την σβήσουν οι αστυνομικοί, προκάλεσε εσωτερικά εγκαύματα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, μέσα στο πόδι της φέρεται να άνοιξε και το μικρό «αλεξίπτωτο» που έχουν αυτού του τύπου οι φωτοβολίδες.

Σημείωση: το οπτικό υλικό έχει αφαιρεθεί κατόπιν αιτήματος της οικογένειας της παθούσης.

Ποια είναι η Αναστασία Τσουκάλα

Πρόκειται για την εγκληματολόγο και αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II, που στις 10 Μαΐου 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου.

Η κυρία Τσουκαλά τη διετία 2010-2012 διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Μάλιστα, το 2013, ο τότε διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα είχε εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο σεμιναριακών διαλέξεων για τον ρατσισμό, τη ξενοφοβία και τη μετανάστευση σε δόκιμους αξιωματικούς.

Ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ, Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στον τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια δολοφονική απόπειρα αφαίρεσης ζωής. Η αστυνομία πρέπει να επιδείξει ενδιαφέρον ίδιο με εκείνο της σύλληψης τρομοκρατών και σύντομα να συλλάβει τον δράστη».