X

Φιλοχουντικό πανό στην εξέδρα του ΑΠΟΕΛ

Έντονες αντιδράσεις στην Κύπρο για το πανό που σήκωσαν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στην αναμέτρηση με την Ομόνοια.

Ant1news


«Ντροπή», «Πρόκληση» και «προσβολή» χαρακτηρίζουν κόμματα και μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο το πανό που σήκωσαν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ σε αγώνα με την Ομόνοια, με το οποίο αμφισβητούσαν τα ιστορικά γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.  

Την έντονη αντίδρασή τους για το φιλοχουντικό πανό, εξέφρασαν το  ΚΚΕ Κύπρου και το ΑΚΕΛ

Το ΚΚΕ τονίζει πως «το νέο περιστατικό με την ανάρτηση πανό ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ, νοσταλγών της Χούντας και του "Χ"ίτη Γρίβα που με τον ρόλο του στο πραξικόπημα άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου εδώ και 43 χρόνια, πρέπει να βρει απάντηση από την μαζική καταδίκη των εργαζομένων στην Κύπρο και στην Ελλάδα». 

 Ταυτοχρόνως καταγγέλλει ότι «εδώ και χρόνια προσπάθεια των φασιστών, με προεξέχοντες τους ναζί της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ, να 'απομυθοποιήσουν' τάχα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, υμνώντας ταυτόχρονα το καθεστώς της επτάχρονης δικτατορίας. Σ' αυτή τους την προσπάθεια χρησιμοποιούν χοντροκομμένα ψέματα. Το πιο χαρακτηριστικό από αυτά είναι ότι τάχα 'δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο', όπως αναγραφόταν και στο συγκεκριμένο πανό».