X

Ελλάδα-Πολωνία: προς ισχυροποίηση των εμπορικών συναλλαγών

Σίγουρος ότι θα αυξηθούν οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα σε Ελλάδα και Πολωνία εμφανίστηκε ο Πολωνός Πρόεδρος. Παρών στην εκδήλωση και ο CEO του Ομίλου ΑΝΤ1, Θοδωρής Κυριακού.

Ant1news

Σάρκα και οστά στο όραμα του διπλασιασμού του όγκου εμπορικών σχέσεων Ελλάδας - Πολωνίας επιχείρησε να δώσει στη δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψης του ο Πρόεδρος της Πολωνίας.

Μετά την περιήγηση του στην κοινή πολωνο-ελληνική έκθεση πράσινων καινοτομιών τεχνολογίας, εξέφρασε την βεβαιότητα για άλμα των εμπορικών συναλλαγών.

«Σύντομα είμαστε σίγουροι θα αυξήσουμε τις εμπορικές συναλλαγές και θα επιτύχουμε το όριο των δυο δις ετησίων» δήλωσε ο Α. Ντούντα.

Στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε, το βράδυ της Δευτέρας, προς τιμή του Πολωνού ομολόγου του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε το στίγμα της προσήλωσης της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

 

Κατά την ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, ο κ. Ντούντα ζήτησε επέκταση και διεύρυνση των διμερών σχέσεων εξαίροντας τον ρόλο της Ελλάδας.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που προσκάλεσε ο πρόεδρος της Πολωνίας, ήταν ο CEO του ANΤ1, κ. Θοδωρής Κυριακού. «Οι σχέσεις βρίσκονται σε άριστο σημείο η επίσκεψη του προέδρου άλλωστε απέδειξε πόσο καλές είναι οι σχέσεις των δυο χωρών. Η Πολωνία είναι μια χώρα που ο όμιλός μας έχει μεγάλη παράδοση, ιστορική παράδοση. Είναι η αγορά που αναπτύσσεται ραγδαία και μια αγορά που αξίζει να επενδύσει κάποιος σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για τη χώρα μας, όπου χρειάζεται ξένες επενδύσεις και τέτοιες επισκέψεις βοηθάνε να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές στη χώρα μας που είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε ο κ. Κυριακού.

Ο Πολωνός πρόεδρος επεσήμανε ότι η συνεργασία της χώρας του με την Ελλάδα μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην εμβάθυνση της Ε.Ε.